Vakantie 2007 naar Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel
Friesland
Groningen
Drenthe
Overijssel
10-06-2007 was het zover, Ina had haar laatste dienst gedraaid, de vakantie kon beginnen.
Om 14.05 trokken we de voordeur achter ons dicht en gingen op weg naar Van Ewijcksluis, om 14.25 stapten we aan boord van de SUNSHINE voor een wel verdiende vakantie.
15.00 gingen we door de brug in Van Ewijcksluis op weg naar de westfriese sluis waar we precies 17.00 weer uitvoeren onderweg naar Medemblik, waar we ± 18.30 arriveerden voor de Overleekersluis.
Deze stond al op dubbel rood (beetje te vroeg) even later kwam de sluismeester naar buiten en riep of we er nog door wilden, we besloten voor de sluis te blijven liggen voor de nacht.
Medemblik
Maandag 11-06-2007 liep om 08.00 de wekker af, we wilden op tijd onderweg gaan naar onze volgende bestemming.
Dus snel aangekleed, de boot gereed gemaakt en ontbeten om daarna door Medemblik te varen op weg naar Stavoren.
Om 10.30 voeren we de haven van Medemblik uit en zette koers naar Stavoren, het weer was lekker en het meer redelijk vlak dus het werd een kalme overtocht, die om ± 13.00 eindigde in stavoren aan het eiland.
Na een boterhammetje te hebben gegeten een wandelingetje gemaakt door Stavoren om te kijken of de vertrouwde visboer nog bij de oude haven stond ? gelukkig hij was er nog, dus de maaltijd voor die avond was verzorgd mmm.
Stavoren
Dinsdag 12-06-07 Na een lekkere nachtrust stonden we om 09.15 op, we gaan vandaag naar Workum.
Eerst even lekker gewassen en daarna ontbijt.
Omstreeks 10.00 gingen de trossen los, eerst naar de pomp voor wat diesel, ik gokte dat er wel 250 á 300 liter in zou gaan maar na 130 liter was SB tank nagenoeg vol, ik gokte erop dat BB tank net zo vol zou zijn, dat was een meevaller.
Na het tanken onderweg naar Workum, het weer is iets minder vandaag maar het is droog, de brug bij Warns zat ons mee we konden er gelijk door op naar de fluessen, met een rustig gangetje op weg naar naar de eindbestemming voor vandaag.
Omstreeks 13.30 waren we op onze bestemming, een mooi plekje langs het gras net voor de sudbrug.
Bij een latere inspectie bleek dat we toch niet zo vol diesel zaten als gedacht, het overlopen van SB naar BB tank gaat toch niet zo snel, maar we kunnen voorlopig vooruit.
Workum
Woensdag 13-06-07 Na een lekker ontbijt gingen we omstreeks 10.15 weer los van de kant op weg naar Makkum.
We weten nu hoe de Friezen hier rijk worden, je bouwt gewoon alle bruggen op 1 meter doorvaarthoogte en rekent vervolgens voor iedere doorvaart €1,50 en aangezien we tussen Workum en Makkum 5 van die betaal bruggen tegen zijn gekomen waren we snel door het kleine geld heen.
Vlak voor Makkum bij de Hemmens bregê werden we door een bijzonder vriendelijke brugwachter, ondanks de spertijd alsnog doorgelaten.
Nadat we een half uurtje voor de ophaalbrug van Makkum hadden gelegen, konden we afmeren aan de binnehaven van Makkum, we lagen er nog maar net of we kregen de eerste regen van onze vakantie over ons heen (gelijk een flinke bui ook).
Dus maar even een broodje gegeten en Ina even de krant gelezen, terwijl ik via een gratis netwerkje even de mail binnenhaalde en het internet op kon.
Makkum
Ina in haar favoriete hoekje
Gelukkig  klaarde het weer snel op zodat we een aardige wandeling konden maken door Makkum en omgeving, waarvan de volgende foto's
Tijdens onze wandeling hadden we een pannenkoekenhuis ontdekt, daar zouden we later wat gaan eten.
Tegen 18.00 wij op pad voor de avond maaltijd, wat schertst onze verbazing pannenkoekenhuis gesloten, dan maar naar de pizzeria.
In de lokale pizzeria toch en lekkere maaltijd gegeten en voldaan weer terug aan boord.

Donderdag 14-06-07 toen ik opstond was het droog, direct naar de supermarkt voor een krant en een paar harde broodjes.
Ik was nog maar net terug aan boord toen het begon te plenzen, na een rustig ontbijt, overleg wat gingen we doen, blijven liggen tot na 13.00 zodat we geen last zouden hebben van spertijd of gewoon vertrekken en maar zien hoever we zouden komen.
Het werd uiteindelijk de tweede optie, dus trossen los en op weg naar Bolsward, dit zou eigenlijk ons doel zijn voor vandaag maar bij nader inzien (het is er nogal duur) besloten we dat we naar Wommels zouden gaan.
Tussen de middag een broodje gegeten en Bolsward met een kort bezoekje vereerd, waarna we omstreeks 13.00 weer op pad gingen richting Wommels.
Bolsward
Omstreeks 14.30 meerden we af in de passantenhaven Wommels, er blijkt iets van een festiviteit te zijn in het Friesse dorpje er is een kermis en zelfs een camera team van man bijt hond, wat er is geen idee.
Tijdens onze rondgang door het dorpje ontdekten we een afhaal chinees.
De keuze voor de avondmaaltijd was snel gemaakt, nu alleen nog wie gaat het ophalen? ik denk dat ik het wordt.
Mocht u ooit in Wommels komen wij kunnen u de afhaal chinees absoluut aanbevelen, het eten was in één woord geweldig.
Na het eten werden we verrast door en hele groep dorpsjeugd, die kwamen verkleed in de haven zwemmen ???
Wommels
Vrijdag 15-06-07 Het heeft de hele nacht gegoten van de regen maar tegen de tijd dat we opstonden werd het droog.
Om 10.00 gingen de trossen los, nadat Ina eerst nog even de krant was wezen kopen, op weg naar Leeuwarden via de Bolswardertrekvaart met zijn vele bruggen.
Ondanks dat het droog was, was het toch niet lekker genoeg om buiten te sturen waardoor we hier en daar nauwelijks konden zien waar we heen voeren (veel bochten en hoog riet) maar alles verliep op rolletjes en omstreeks 13.30 meerden we af aan de Prinsenhof in Leeuwarden.
We lagen nog maar net goed vast of de regen kwam weer met bakken naar beneden dus lekker naar binnen en op het gemak een broodje gegeten, tegen de tijd dat we de hap op hadden was het ook weer droog.
Eerst de fietsen onder de vloer vandaan gehaald en daarna maar eens wat boodschappen halen, gelukkig wist ik van een eerder bezoek nog waar we heen moesten zodat we snel weer bevoorraad waren.
Nadat alles op was geruimd maar eens op onderzoek in Leeuwarden en weer wat foto's maken.
Leeuwarden
Zaterdag 16-06-07 zoals gewoonlijk gingen de trossen omstreeks 10.00 weer los op weg naar Dokkum.
We hadden net de hele boot weer droog gemaakt en nog niet eens goed los van de kant of er kwam alweer een bui naar beneden, via de Dokkummer Ee ging het richting Dokkum.
Omstreeks 12.00 lagen we voor de klaarkampster brug, dus maar afgemeerd en van de gelegenheid gebruik gemaakt om BB kant eens goed schoon te maken (we liggen normaal altijd over SB afgemeerd).
Om 12.50 konden we weer verder, omstreeks 13.30 meerden we af aan de watersteiger in Dokkum, eerst eens de watertank verversen, we deden nog steeds met de 200 liter die van huis was mee gekomen, daarna een klein stukje verder op afgemeerd voor de rest van de dag, gelukkig begon het gelijk weer te plenzen, kort maar hevig dus na een korte pauze konden we Dokkum gaan bekijken, en ja hoor ook hier weer festiviteiten er waren allerlei brandweer korpsen uit de omgeving die spelletjes deden.
Dokkum
Zondag 17-06-07 Vandaag zijn we in Dokkum blijven liggen, het plan was om er vandaag eens met de fiets op uit te trekken, helaas het weer gooide weer eens roet in het eten, de regen komt bij vlagen met bakken uit de lucht, volgens de weerberichten zou de 2e helft van Nederland in de middag droog worden, maar volgens ons zitten wij in de 3e helft van Nederland.
Uiteindelijk wordt in de loop van de dag het weer toch iets beter en kunnen we een fikse wandeling maken, niet voor niets want in tegenstelling tot de almanak vinden we in Dokkum 2 locaties waar we kunnen douchen, dus dat wordt hop hop onder het sop, kunnen we weer schoon het bedje in en fris voor de volgende etappe.
Maandag 18-06-07 Omstreeks 09.00 gingen we op weg naar de C1000 in Dokkum om nog wat inkopen te doen.
De reis gaat vandaag van Dokkum naar Kollum het is een rustig reisje via wat binnen watertjes, echter het bleek al snel dat het water niet al te diep was dus moesten we grotendeels stapvoets varen, het was lekker weer dus met een bakkie op het achterdek was het goed te doen.
Omstreeks 12.30 meerden we af in Kollum, het weer was goed dus we gaan fietsen, eerst de middag boterham en dan onderweg richting Zwaagwesteinde.
Na een goede 5 kilometer sloeg het noodlot toe, in een bocht een vreemd geluid bij mijn achterwiel, wat bleek drie spaken gebroken.
Van verder fietsen kon geen spraken meer zijn, Ina en ik ruilden van fiets (zij is iets lichter als ik) dus was dat minder belastend voor mijn gehavende achterwiel, wij terug naar Kollum en bij de lokale fietsenmaker 5 nieuwe spaken gekocht.
Stap ik weer op de fiets klapt het stuur dubbel en schiet ik met mijn voet van de trapper, gevolg één gebroken teen maar daar valt mee te leven, bij de boot snel de fiets voorzien van 3 nieuwe spaken en weer op weg.
Bij terugkomst aan boord gelijk één fiets opgeruimd en bij het onder de vloer stoppen constateer ik dat er een accuklem van de lichtaccu is gebroken, dus weer werk, alles komt tenslotte in drieën.
Kollum
19-06-07 Zoals het weer kan veranderen zo veranderd ons reisdoel ook nog wel eens, zouden we vandaag naar Niezeil gaan, tijdens de passage van de stroobossertrekvaart bleek dat we aanzienlijk sneller vorderden als verwacht, daar op hebben we besloten om in één ruk door te varen naar Groningen.
Het was deze dag heerlijk weer dus eenmaal op het van starkenborg kanaal aangekomen heb ik de motor op 1800 toeren gezet waarmee de snelheid met 1 kilometer werd verhoogd en ging het met een lekker gangetje richting Groningen, tevens besloten we om niet dwars door Groningen heen te gaan (iedere brug zou dan open moeten) maar via de oostersluis Groningen te benaderen, dat het rustig was op het kanaal laten de volgende foto's zien.
Groningen
Woensdag 20-06-07 vandaag een rustig dagje gepland, eerst zijn we naar het centrum van Groningen gevaren en daar afgemeerd nabij de grote markt.
Daar de wal op gegaan om nog wat van Groningen te  bekijken en een paar inkopen te doen, tegen enen waren we weer terug aan boord met de nodige boodschappen en een nieuwe fotocamera, toen even gegeten en een beetje internet en mail bekeken daarna weer op weg naar de bestemming voor vandaag, een vrije ligplaats op het Noord Willemskanaal nabij Haren, waar wij na de mega tocht van 45 minuten om 14.45 aankwamen.
Direct de fietsen uitgepakt en een stuk gaan fietsen (ging perfect fiets en ik zelf zijn heel gebleven).
Haren
Na het avondeten moest er nog even worden opgeruimd en schoongemaakt, Ina ruimt op en ik doe een klusje in de machinekamer en zo was er weer een dag om.

Donderdag 21-06-07 Op onze vaste tijd vertrokken we weer op weg naar Assen dit keer, Qua afstand niet zover maar er zaten nogal wat bruggen en 2 sluizen tussen die de nodige tijd in beslag namen.
Het was droog maar lang niet zo warm meer als de 2 voorgaande dagen dus de lange broek en sokken maar weer aan.
Onderweg nog even een paar fotootjes geschoten en omstreeks 14.00 meerden we af in de passantenhaven van Assen.
De komende week zou het zuinig aan worden met elektra, we komen namelijk nergens waar we aan de walstroom kunnen, dit wordt dus een aanslag op de accu's maar we zien wel.
Assen
Vrijdag 22-06-07 Ondanks alle weersvoorspellingen scheen het zonnetje lekker toen we omstreeks 09.00 opstonden, dus snel gegeten en de boel vaarklaar gemaakt zodat we omstreeks 10.00 onderweg konden gaan naar Hoogersmilde dit is een kort traject met heel veel bruggen en 1 sluis die ons tevens op het hoogste punt zou brengen van onze vakantie 11,40 meter boven NAP vanaf nu gaan we weer zakken.
Omstreeks 14.30 meerden we af in Hoogersmilde t.o. het toilet gebouw, direct de fietsen uitgepakt en terug gefietst naar Smilde voor een patatje en de nodige voorraden.
Toen we weer uit de winkel kwamen wachtte ons een onaangename verrassing het regende en niet zo zachtjes ook, na een kwartiertje te hebben geschuild zijn we toch maar weer op de fiets gestapt, onderweg kwamen we er achter dat de kussens nog op de stoelen lagen (drijfnat dus het water liep eruit).
Gelijk de zonnekap maar omhoog gezet en een lijntje gespannen om de boel aan op te hangen.
Smilde
Zaterdag 23-06-07 Toen we wakker werden regende het zachtjes, harder, heel hard en weer minder hard, enz dit is de hele dag zo gebleven dus we zijn in de stromende regen van Hoogersmilde naar Havelte gegaan.
Onderweg werd ons door de diverse sluismeesters gevraagd waar we heen gingen, de spoorbrug bij Meppel draaide namelijk niet, dit was voor ons geen probleem we gingen niet zover.
Toch maar even op teletekst gekeken wat er aan de hand was / is maar volgens teletekst moet de brug maandag morgen omstreeks 05.30 weer gaan draaien.
Zondag morgen 24-06-07 toch wel handig internet aan boord via www.buienradar.nl wisten wat het weer zou gaan doen, dus direct na het ontbijt de fietsen voorgaats gehaald en er opuit getrokken volgens de snelheid van de buien op het scherm schatte ik in dat het rond 15.00 bij ons zou kunnen gaan regenen we hadden dus nog een paar uurtjes.
Omstreeks 14.00 waren we terug bij de boot met een kleine 30 Km achter de rug, bij terugkomst gelijk een fietswiel van Ina haar fiets eruit gehaald, de band liep steeds langzaam leeg bleek het ventiel te wezen, nu heb ik veel troep aan boord maar een ventielsleuteltje dat miste ik maar met een schroevendraaier en een tangetje lukte het toch.
Nog even snel de buitenkant van de boot een sopbeurt gegeven en om 14.55 begon de regen.
Havelte
Maandag 25-06-07 Toen we opstonden (vroeg) was het tegen alle verwachtingen in droog, ik snel aangekleed en op de fiets naar Havelte voor een paar boodschappen, toen gegeten en om 10.05 gingen de trossen los.
Vanaf dat moment hebben we echt alles mee gehad iedere brug was al open als we er aankwamen en ook de 2 sluizen die we nog moesten nemen stonden al open bij aankomst, ook de spoorbrug was geen obstakel, na een wachttijd van wel 2 á 3 minuten konden we weer verder zodat we omstreeks 11.30 de Drentse hoogvaart achter ons lieten en Meppel binnenvoeren.
En niet te geloven ook de twee bruggen van Meppel konden we nog voor 12.00 door, dus verder naar onze eindbestemming van vandaag Zwartsluis waar we om 13.00 afmeerden in jachthaven kraanerweerd.
Hier moesten we heen om een parasol op te halen die wij op een eerdere reis hadden uitgeleend aan andere watersporters.
Zwartsluis
Dinsdag 26-06-07 Toen we vanochtend wakker werden viel het weer nog wel mee maar dat werd snel anders tegen de tijd dat we vertrokken kwam de regen met bakken uit de lucht, gelukkig was het toen we de beukersluis invoeren iets minder.
Na de sluis ging het richting Giethoorn waar we een uur oponthoud opliepen vanwege de spertijd van de brug.
Om 13.00 konden we verder richting Steenwijk ons reisdoel voor vandaag, tegen de tijd dat we daar aankwamen was de wind inmiddels behoorlijk aangetrokken.
Bij het invaren van de haven had ik eigenlijk al gelijk spijt van mijn beslissing, met een zeer harde rugwind gingen we naar binnen, het voornemen was om de eerste de beste vrije plek aan SB af te meren, door de harde wind mislukte dit en was het snel duidelijk dat het voor de wind ook niet goed zou komen.
Gelukkig zag ik een gaatje om ondanks de harde wind de boot te kunnen draaien zodat ik tegen de wind in kon aanmeren, met veel moeite een hoop motor geronk  en een volop draaiende boegschroef lukt het om de boot door de harde wind te draaien en met de hulp van een mede bootjes man konden we afmeren.
Nadat we de boot op 5 trossen hadden afgemeerd konden we toch nog zonder schade Steenwijk in gaan voor een bakkie warme chocolademelk met een appelpunt uiteraard alles met slagroom.
27-06-07 Vanochtend werden we wakker en de wind was nog harder als de dag ervoor, ons besluit was snel genomen, we blijven liggen.
In de middag nog maar eens een wandeling gemaakt door Steenwijk, een paar boeken gekocht en weer terug aan boord.
28-06-07 De wind is een stukje minder als de voorgaande dagen, we gaan dus weer op weg nu naar Blokzijl, het is een tocht van ongeveer 18 Km dus met een uurtje of 3 moeten we er wel zijn.
Maar zoals de laatste tijd wel vaker was ook nu ons pech beestje weer aan boord, ik ging even naar binnen om mijn gezicht in te smeren zie ik gelijk op het dashboard dat de motor veel te warm is voor het bijbehorende toerental.
Onderzoek leverde niet veel op, daarna alles door geblazen en jawel de storing was weer opgelost, dus met een half uur vertraging gingen we weer verder naar Blokzijl waar we omstreeks 13.30 afmeerden.
Steenwijk
Blokzijl
Vrijdag 29-06-07 Omstreeks 09.50 gingen de trossen los, er stond weer een pittig windje en ook de zon was weer ver te zoeken.
De reis ging richting Kampen, je moet toch ook weer eens richting huis, nadat we met een stevige tegenwind het zwarte water opgingen en daardoor beste hoeveelheden water over kregen verliep alles toch op rolletjes.
We waren van het zwolse diep het scheepvaartgat ingedraaid en gingen met een rustig gangetje richting Ganzediep toen we aan SB naast het scheepvaartgat een boot ontdekte die wel heel erg stil lag.
Nadat we het schip waren genaderd bleek dat de opvarenden wel heel erg enthousiast naar ons stonden te zwaaien, we kenden het daar een doodlopend stukje en vastgelopen dus.
De SUNSHINE voorzichtig achteruitvarend zo dicht mogelijk naar het schip gemanoeuvreerd en een sleeplijn overgenomen, dan komt ruim 90 PK goed van pas en nadat ik de motor op 1/2 vermogen rustig liet trekken gaf het schip zich over en kwam los, een hele blije (huur) bemanning kon na nog een aanwijzing over de juiste richting weer verder.
Ook wij vervolgden onze weg en nadat we de Ganzensluis waren gepasseerd meerden we omstreeks 13.45 af bij WV bovenhaven.
Kampen
Zaterdag 30-06-07 vandaag zijn we in Kampen gebleven, lekker uitgeslapen, toen eerst wat boodschappen gedaan en daarna de stad in geweest.
Het was lekker weer dus hebben we een aantal uur door Kampen gezworven, beetje winkels gekeken en nog de nodige foto's gemaakt.

Zondag 01-01-07 Vandaag op tijd opgestaan de reis voert ons naar Elburg, na het eten snel de boot droog gemaakt (het had geplenst s'nachts nog even op de wal naar het toilet, elektra los en we gaan weer.
Op de IJssel hadden we nu stroom mee dus met een snelheid van 6 knopen ging het richting Ketelmeer, het was lekker weer en voor het eerst in tijden konden we weer eens buiten zitten tijdens het varen, maar na een uurtje of 2 kregen we toch net voor de Roggebotsluis weer een stevige bui.
Omstreeks 13.30 meerden we af in Elburg.
Elburg
Maandag 02-07-07 Nadat Ina nog even een krant was wezen kopen konden we weer op pad, vandaag gaat de reis naar Harderwijk.
Het weer is eerst nog zonnig en we zitten lekker op het achterdek, we zijn nog geen 1/2 uur onderweg of de regen begint alweer al snel komt er zo'n hoeveelheid naar beneden dat de ruitenwissers het niet bij kunnen houden het zicht is zo beperkt dat we de navigatie verlichting aandoen.
Omstreeks 12.35 meren we af bij jachthaven de knar in Harderwijk, omstreeks 13.30 komt de havenmeester weer op zijn kantoor en ik ga ons even aanmelden, hij wijst ons een plaats toe en zo'n 10 minuten later liggen we afgemeerd.
S'middags zijn we op de fiets naar Ermelo geweest, op de terugweg natuurlijk weer een bui op ons dak.
Harderwijk
Dinsdag 03-07-07 Meteen bij het opstaan bleek al dat het vandaag geen beste dag zou worden, spetters en een stevige wind stonden ons te wachten op het traject Harderwijk Spakenburg.
Om 09.45 kozen we het ruige sop gelukkig hadden we de wind recht op de kop dus het enige wat we deden was stampen.
Ina was er niet zo blij mee, ze had vandaag een of day.
Nadat ik de eerste tijd een constante vaart aangehouden van 1700 Omw/min werden we opgelopen door 2 andere motorboten, daar ik geen zin had om daardoor de sluis te missen heb ik onze snelheid aangepast aan onze oplopers en konden we gelijktijdig schutten.
Daarna stoven beide mede motorboters er weer vandoor, 45 minuten later meerden we vrijwel gelijktijdig af in de oude haven van Spakenburg.
Spakenburg
Woensdag 04-07-07 Nadat ik vannacht wakker was geworden van een hels onweer kon ik vanochtend niet zo goed wakker worden, ik schrok om 09.20 wakker.
Maar ondanks het late tijdstip van opstaan konden we toch om 10.30 losgooien en op weg gaan Weesp, het weer was somber en er stond een aardig windje maar eenmaal onderweg viel het niet tegen, het blijft toch een beetje saai die lange stukken over de randmeren.
Omstreeks 13.30 gingen we bij Muiden de sluis in door naar Weesp waar we de nacht zullen doorbrengen, we willen morgen op tijd vertrekken en dan weer terug naar Muiden en daar vandaan via de Oranje sluizen naar Purmerend varen.
Ik hoop dat het weer toch nog iets opknapt want Ina heeft er nu echt de balen van en loopt al 2 dagen sacherijnig rond, dat is niet zo erg maar ze reageert het af op mij en dat is vervelend.
Weesp
Donderdag 05-07-07 Vanochtend op tijd opgestaan, we hadden een lang traject voor de boeg vandaag.
we gingen van Weesp naar Purmerend, gelukkig stond er niet al teveel wind zodat we via het markermeer naar Amsterdam konden varen dit is een stuk sneller en goedkoper.
Om 09.45 waren we gereed en gingen we op weg naar Muiden, we hadden geluk vandaag want langer als een minuut of 5 hebben we bij geen enkele sluis hoeven te wachten, dus om 10.30 waren we Muiden door en werd er koers gezet naar de Oranjesluis bij Amsterdam, de wind was sinds gisteren gedraaid van ZW naar NW wat in ons voordeel was, nu hadden we de golven recht op de kop en zorgde ervoor dat de oversteek richting Durgerdam probleemloos verliep.
Om precies 13.00 waren we door de Willemssluizen het Noordhollandsch kanaal op gevaren en ging het richting Purmerend waar we om 14.30 afmeerden.
S'avonds even lekker uit eten geweest bij de Chinees en daarna weer terug aan boord.
Purmerend
Vrijdag 06-07-2007 Het weer is weer helemaal niets regen en erg harde wind, de reis gaat vandaag naar Broek op Langedijk maar eerst even een tussenstop in de Woude, het drinkwater is bijna op dus daar maar even tanken.
Het aanmeren in de Woude zorgde voor de nodige problemen door de harde wind konden we bijna niet goed aan de wal komen.
Liggen we net tegen de wal met de trossen nog lang niet goed, komt er een binnenschip langs dus werd de boot behoorlijk tegen de palen aan gedrukt, met als gevolg verf eraf.
Na het tanken direct door gevaren naar de eindbestemming voor vandaag, ook daar veel wind maar nu recht op de kop dus makkelijker en om 14.01 lagen we stevig afgemeerd, net binnen en ja hoor de regen kwam weer met emmers tegelijk naar beneden.

Broek op Langedijk
Zaterdag 07-07-2007 Toen we opstonden was het nog steeds niet veel met het weer, wat te doen? na wat overleg tijdens het ontbijt hebben we maar besloten direct naar de thuishaven te varen.
Dus om 10.00 gingen de trossen los en het gas er flink op, ik wilde voor 13.00 beide sluizen op de omval gepasseerd hebben.
Met nog steeds flink het gas erop ging het na de braaksluis op naar Van Ewijcksluis waar we om 14.00 door de brug gingen en afmeerden aan de betonkade om alles te lossen, daarna de boot in de box gelegd en om 15.00 deden we thuis de voordeur open.
De vakantie zit erop.

Anna Paulowna
De totale reisafstand was 550 Km

Bekijk mijn stats