Vakantie 2010 naar Noord-Holland, Zuid-Holland en Urecht
Noord-Holland
 
Zuid-Holland
Utrecht
Zaterdag 12-06-2010 Om 10.00 gingen we thuis de deur uit, nog even een boodschap onderweg en we konden gaan.
Om 10.45 arriveerden we op de haven waar het nog krap aan zou worden of we de brug van 11.00 nog zouden halen, goed samenwerken en wat hulp van anderen en we gingen op tijd los en om 11.00 passeerden we de Van Ewijcksluis en de vakantie was begonnen.
Met een rustig gangetje ging het richting braaksluis nabij Kolhorn om vandaar via de Omval (kanaal Alkmaar Kolhorn) naar de Roskamsluis te varen, ons reisdoel voor vandaag was een vrije ligplaats nabij de molen van Broek op Langedijk.
Daar aangekomen bleken alle plaatsjes al bezet dus maar even een klein stukje terug gevaren en in het haventje van Broek op Langedijk afgemeerd.
Afgelegde afstand vandaag 33,85 Km
 
ewijcksluis broek op langedijk 1.jpg (165217 bytes)
 
ewijcksluis broek op langedijk 2.jpg (181978 bytes)
ewijcksluis broek op langedijk 3.jpg (208967 bytes)
 
Zondag 13-06-2010 Om 09.00 liep de wekker af, op Zondag hebben we altijd even contact met de kinderen en kleinkind in Engeland dus om 10.00 moesten we gereed zijn met het ontbijt en laptop op tafel.
Na de skype sessie gingen omstreeks 11.00 de trossen los op weg naar Zaandam, waar we na een rustig tochtje van ongeveer 4 uur varen afmeerden voor de Wilhelmina sluis
Afgelegde afstand vandaag 30,32 Km
broek op langedijk Zaandam 1.jpg (198118 bytes)
broek op langedijk Zaandam 2.jpg (255570 bytes)
broek op langedijk Zaandam 3.jpg (313540 bytes)
broek op langedijk Zaandam 4.jpg (329073 bytes)
 
Maandag 14-06-2010 Omstreeks 08.30 werden we gewekt door de scheepvaart om ons heen, na nog even lekker uitrekken toch maar opgestaan.
Na het ontbijt even inkopen gedaan en de krant gekocht waarna om 10.15 de trossen los gingen, we misten op een haar na een schutting van de Wilhelmina sluis en liepen de eerste vertraging van de dag op.
Tegen 13.00 hadden we onze doortocht en een vergunning voor Rijnland betaald en konden we weer verder op naar het volgende oponthoud ruim 30 minuten stil gelegen voor de Catharijnebrug maar daarna ging alles redelijk voorspoedig en omstreeks 15.00 meerden we af in de Merlehaven in Heemstede waar we bijzonder vriendelijk en behulpzaam werden ontvangen, dit zeer rustig gelegen haventje met zijn uitstekende voorzieningen is zeker de moeite waard om te bezoeken.
In de namiddag sloeg het nootlot toe, met het opruimen van de biminitop werd mijn zonnebril op sterkte door een van de loshangende lijnen van mijn hoofd getrokken en via een buiteling op het dek buitenboord, voor het eerst in mijn leven een bril kwijt geraakt. BALEN
Wij hadden reeds besloten dat we hier een extra dag zouden blijven om de fietsen maar weer eens te luchten.
Afgelegde afstand vandaag 26,2 Km
zaandam heemskerk 1.jpg (278565 bytes)
zaandam heemskerk 2.jpg (252187 bytes)
 
Dinsdag 15-06-2010 Vandaag lekker uitgeslapen we hadden toch een stilligdag, na het ontbijt en wat kleine klusjes gingen we op pad met de fiets.
Toen we buiten kwamen was het wel even schrikken er stond een lekker windje en het was een stuk kouder dan gisteren, maar dat mocht de pret niet drukken, Zandvoort stond op het programma en dat zou het ook worden dus met een lekker gangetje door de mooie omgeving rond Heemstede en Aerdenhout.
Omstreeks 13.00 waren we in Zandvoort daar een beetje rondgekeken en een visje gegeten nog even een fotootje en dan weer op de fiets richting Vogelenzang, Bennebroek en zo weer terug naar Heemstede.
Daar nog even wat boodschappen gedaan en toen weer terug naar de boot waar we omstreeks 16.00 weer terug waren, daar nog even wat onderhoudswerkzaamheden verricht en de watertank weer opgetopt, morgen gaan we weer een stukje verder.
Woensdag 16-06-2010 Na een uitstekende nachtrust stonden we omstreeks 08.30 op, ik ben direct Heemstede in geweest om nog even snel een krant te halen, ondertussen had Ina de tafel gedekt en het ontbijt klaar gezet.
Na het ontbijt en de laatste klusjes (vuilstorten, elektra loskoppelen e.d.) gingen we om omstreeks 10.00 los op weg naar een eilandje op de kagerplas.
Tijdens het ontbijt ontdekten we dat ons brood niet al te vers meer was en in de wetenschap dat we op de volgende bestemming ook geen vers brood konden kopen besloten we om dus in Lisse maar even wat inkopen te doen.
Daarna ging het met een lekker gangetje op weg naar de Kagerplas waar we omstreeks 14.00 afmeerden, gelijk maar de tafel gedekt voor de lunch.
Na de lunch even een windscherm opgezet op de wal zodat Ina uit de wind haar krantje kon lezen, daarna ben ik weer eens wat roestplekjes gaan behandelen, dat scheelt straks weer als we voor de grote schilderbeurt de wal opgaan.
Afgelegde afstand vandaag 17,06 Km
Heemstede kevereiland 1.jpg (233739 bytes)
Heemstede kevereiland 2.jpg (229643 bytes)
 
Heemstede kevereiland 3.jpg (259888 bytes)
Donderdag 17-06-2010 Zoals altijd veranderen plannen net als bestemmingen, zouden we eigenlijk naar Katwijk gaan vandaag, het werd Kaageiland want dat wilde Ina graag eens bekijken.
Nadat we dus s'morgens alles lekker rustig aan hadden gedaan hebben we eerst rustig een rondje over de Kagerplassen gevaren.
Tegen 13.00 meerden we af in jachthaven de kaag waar we een mooi plekje aan een steiger toegewezen kregen.
In de middag maar een de benen gaan strekken op het Kaageiland (gelijk maar even naar onze nieuwe boot wezen kijken bij van Lent, zie bijgaande foto)
Tijdens onze wandeling gelijk maar een hapje gegeten bij de lokale horeca, de rest van de middag niets meer gedaan als alleen maar een beetje luieren.
Afgelegde afstand vandaag 12,34 Km
Kevereiland kaageiland.jpg (281375 bytes)
oud en
nieuw
Schipper en
crew
Vrijdag 18-06-2010 Bij het wakker worden zagen we het al, het was binnen erg donker en dat betekent meestal buiten ook grijs en grauw en dat klopte.
We hadden dan ook geen enkele haast om er uit te komen, maar ja je moet toch een keer, toen ik opstond had ik een afgrijselijke pijn in mijn rug en kon nauwelijks op gang komen, dacht als ik nu eerst een stukje ga lopen en gelijk een krant kopen dan gaat het wel weer maar na 10 stappen dacht ik dit wordt niets.
Maar toch even de tanden op elkaar en na verloop van tijd kwam ik dan toch op gang, snel met het pontje naar de overkant voor de krant en gelijk weer terug naar het Kaageiland.
Aan boord terug gelijk maar een paar pijnstillers genomen en een ontbijt waarna we omstreeks 11.00 de trossen losgooiden en richting Brasemermeer gingen 0m vandaar via de wijde Aa en de Does naar de Doeshaven te varen waar we voorlopig 2 dagen blijven liggen en misschien wel 3 afhankelijk van het weer op zondag.
Omstreeks 14.00 meerden we af en kregen van de havenmeester een mooi plekje aangewezen helemaal vooraan bij de ingang.
Afgelegde afstand vandaag 18,43 Km
Kaageiland Leiderdorp.jpg (305117 bytes)
Zaterdag 19 en zondag 20-06-2010 Zijn we in de Doeshaven blijven liggen.
De weersomstandigheden waren zo beroerd net als de voorspellingen dat we het niet zagen zitten om verder te varen.
Op zaterdagdag kwam forum lid Erik Hayes even bij ons langs, hij heeft hier een vaste ligplaats.
De Doeshaven is een zeer goed uitgeruste verenigings haven met een prachtig clubgebouw en mooie schone sanitaire voorzieningen.
Gedurende het weekend zijn we niet verder gekomen als de nodige boodschappen en op Zondag een wandelingetje.
We hadden wel alle tijd om ons verdere reisplan vast te stellen, zo gaan we morgen naar Woerden.
Maandag 21-06-2010 Vandaag werden we reeds om 07.00 gewekt door een paar stratenmakers die vlak achter ons schip de stoep open gingen breken, maar even het hoofd onder het kussen en nog wat proberen te slapen.
Omstreeks 09.00 toch maar opgestaan en aan het ontbijt begonnen, na het ontbijt eerst de havenmeester opgezocht om het liggeld van de dag ervoor te voldoen (hij was niet langs geweest) en wat afspraken gemaakt voor het komende weekend.
Om 10.30 gaan de trossen los en gaan we met een lekker gangetje richting Woerden.
Ter hoogte van Alphen a/d Rijn kwam er een binnenschip achter ons varen, ik heb het schip via de marifoon opgeroepen en met de schipper afgesproken dat ik vaart zou minderen en hij mij via BB zijde voorbij kon lopen, het voordeel voor mij is dat ik alle bruggen kan passeren zonder ook maar iets te hoeven klappen en alles staat open als ik er aankom, bij de afslag richting Gouda afscheid genomen van onze gids en verder onze eigen weg gegaan.
Omstreeks 14.30 meerden we af bij watersport vereniging de Greft in een box die eigenlijk net te smal was, met wat passen en meten lukte het toch zonder schade af te meren.
Afgelegde afstand vandaag 31,11 Km
Leiderdorp Woerden 1.jpg (228227 bytes)
Leiderdorp Woerden 2.jpg (217535 bytes)
Dinsdag 22-06-2010 Vandaag scheen de zon volop, het is echt zomer, dit zorgde er dan ook voor dat we om 08.30 al klaar wakker waren.
Na het ontbijt ging Ina nog even terug naar de supermarkt om de kaas die we gisteren hadden gekocht te ruilen, bij aankomst aan boord bleek deze nogal wat schimmel te vertonen, ook nam ze gelijk even de krant mee.
Omstreeks 10.30 gingen we weer op pad richting de Kromme Mijdrecht, nog net voor 12.00 konden we bij het Woerdense verlaat door de sluis en de brug, waarna we omstreeks 13.00 afmeerden aan de Kromme Mijdrecht.
Na wat noodzakelijke werkzaamheden en nog wat schilder klusjes gingen we rond 15.00 met de fiets richting Mijdrecht en Wilnis.
Op de heenweg naar onze ligplaats hadden we Oantinken gespot welke uit onze haven komt, dus op de terugweg daar even langs gefietst om gedag te zeggen en een bakkie mee te drinken.
Afgelegde afstand vandaag 15,33 Km
Woerden Kromme mijdreht 1.jpg (199456 bytes)
Woerden Kromme mijdreht 2.jpg (252301 bytes)
Woensdag 23-06-2010 Vandaag hebben we weer eens een stilligdag, het is heerlijk weer en ons stekkie op de Kromme Mijdrecht is prima.
Na een rustig opstaan en ontbijt eerst wat kleine dingetjes aan boord gedaan en daarna de fietsen de wal op.
Om 11.00 gingen we gewapend met water en kaarten op weg voor een ontdekkingsreis in de omgeving.
In Vinkeveen gestopt om een paar onderdelen te kopen voor de boot, de tank inhoudmeter van de watertank was defect en ik moest nog wat aansluit materiaal hebben voor het expansievat van de hydraulische stuurinstallatie.
Daarna op een terrasje een biertje gepikt en lekker hapje gegeten waarna we er weer tegen konden en uiteindelijk kwamen we omstreeks 17.00 weer terug moe maar voldaan en met ruim 36 Km op de teller van de vouwfiets.
Donderdag 24-06-2010 Om 08.00 liep de wekker af, we gaan vandaag terug naar WV de Doeshaven en dat is nog wel een stukje varen.
Omstreeks 09.00 gaan de trossen los op weg richting de Amstel daarna richting Aar kanaal en na de sluis SB uit de Drecht op en vandaar via de Wetering, Brasemmermeer richting de wijde Aa en zo via de Does naar de Doeshaven waar we omstreeks 14.00 afmeerden.
Voorlopig blijven we hier een paar dagen liggen, morgen vliegen we even naar Engeland om de verjaardag van onze kleinzoon te vieren.
Afgelegde afstand vandaag 32,36 Km
Kromme mijdrecht Leiderdorp 1.jpg (207608 bytes)
Kromme mijdrecht Leiderdorp 2.jpg (293486 bytes)
Dinsdag 29-06-2010 Na een aantal dagen in Engeland zijn we weer terug aan boord, na een warme zwoele nacht werden we omstreeks 08.30 wakker.
Na het ontbijt werd het tijd om wat boodschappen aan boord te krijgen en weer eens op pad te gaan, we hebben nu lang genoeg in Leiderdorp gelegen.
Na de boodschappen, het leeg popen van de vuilwatertank en het innemen van 160 liter diesel gingen we omstreeks 12.45 weer op pad richting we Hemmen op de Brasemmeer, waar we ±
13.45 afmeerden.
Direct na het afmeren ben ik begonnen met het oplossen van wat storingen zoals een niet functionerende roerstandaanwijer binnen en het plaatsen van een expansievaatje in het hydraulische stuursysteem.
Nadat alle klusjes waren afgerond zijn we lekker gaan Barbecuen wat duurde tot een uur of 20.00.
Afgelegde afstand vandaag 9,01 Km
Leiderdorp de Hemmen.jpg (280128 bytes)
Woensdag 30-06-2010 De Hemmen zijn echt stil, geen verkeer geen vliegtuigen alleen de natuur, met als gevolg dat we pas om 10.00 wakker schrokken door een bootje met buitenboordmotor.
Dus snel uit bed en ontbijten om uiteindelijk om 11.00 op pad te gaan, het plan is om via de Drecht naar de Amstel te varen, aangekomen bij de Decht bleek dat de brug te Bilderdam gestremd was dus het roer om en een alternatieve route.
Gelukkig had Ina al snel een goed alternatief op de kaart uitgestippeld dus terug de Braasemmemeer op richting de Leidse Vaart van waar we via het Aar kanaal alsnog op de Amstel belanden waar we een mooi plekje vonden net voor de afslag naar de Oude Waver.
Onderweg kwamen we net voor Uithoorn de Quidam tegen welke ook in onze vereniginshaven ligt.
Het is vandaag echt warm, maar dat kon ons er niet van weerhouden de boot eens lekker af te soppen en wat schilderwerk op te knappen.
Afgelegde afstand vandaag 27,96 Km
De Hemmen De Amstel-1.jpg (227252 bytes)
De Hemmen De Amstel-2.jpg (221084 bytes)
Donderdag 01-07-2010 De nacht was zwoel en warm, heel warm dus het slapen viel een beetje tegen de afgelopen nacht en we waren dan ook half gaar toen we omstreeks 08.30 uit de kooi kwamen.
Het programma voor vandaag was eerst wat bootschappen doen in Ouderkerk a/d Amstel en daarna via de Bullenwijk, Waver en Winkel naar de Vinkeveense plassen te gaan en daar overnachten aan een eilandje.
Echter bij de Voetangel brug bleek dat de brug in Baambrugge gestremd was, pech want dat zou onze route terug worden en dan via Abcoude weer naar de Amstel.
Uit eindelijk maar besloten om de nacht door te brengen op de Winkel (we waren inmiddels al €6,60 kwijt aan bruggeld) en er kwam nog een brug en een sluis samen ook goed voor €7,70 dat we het zonde van het geld vonden en toch de zelfde route terug moesten.
Dan maar op de fiets naar Abcoude maar zelfs dat was al een probleem want alles was opgebroken dus een illusie armer en 25 Km verder waren we weer terug.
Afgelegde afstand vandaag 12,59 Km
De Amstel Winkel.jpg (237550 bytes)
Vrijdag 02-07-2010 Niet alleen de warmte maakte het slapen lastig er was ook een mug die mij tot speldenkussen had gebombardeerd, halverwege de nacht dus op zoek naar een insektenstift.
Om 10.15 gingen we weer op pad richting Oudekerk a/d Amstel, even afmeren bij de supermarkt voor een krant en weer verder, inmiddels is ons reisplan wederom veranderd en gaan we nu weer de Kromme Mijdrecht op waar we de nacht zullen doorbrengen.
Het is nu overdag zo'n 28 graden buiten en 33 graden binnen dus niet echt prettig. (ja voor ons Hollanders is het ook nooit goed).
Het is zelfs te warm om wat te doen aan het onderhoud eigenlijk moet dit wel want over 14 dagen gaat de boot de kant op voor een schilderbeurt en alles wat al voorbereid is scheelt weer tijd op de kant.
Wat echt volgens schema gaat, is het verminderen van de biervoorraad (maar er is nog genoeg om thuis te geraken.
Tegen 20.30 mijn nooddouche weer op dek op getuigd en een lekkere frisse douche genomen.
Afgelegde afstand vandaag 22,74 Km
De Winkel Kromme Mijdrecht-1.jpg (216432 bytes)
De Winkel Kromme Mijdrecht-2.jpg (231945 bytes)
De Winkel Kromme Mijdrecht-3.jpg (203874 bytes)
Zaterdag 03-07-2010 Na een korte slecht nachtrust werden we omstreeks 09.30 wakker, eerst werd ik door Ina gewekt omdat de koelkast steeds af- en aansloeg (laag spanning beveiliging was aangesproken) dus de koelkast maar uitgezet voor de nacht.
Daarna was het wat vliegend ongedierte dat de rust verstoorde en uiteindelijk een enorme regenbui omstreeks 05.00 zodat we razendsnel ons bed uit moesten om e.e.a. te sluiten.
Na een kort nachtje en nog moe gingen we toch om 10.45 weer onderweg, ditmaal weer naar Woerden naar jachthaven de Greft, we willen wel weer eens een echte douche en er moest weer water en proviand worden ingeslagen.
We waren nog maar net terug van de bootschappen en ik had net de zonnekap ingepakt toen er weer een plensbui naar beneden kwam.
De rest van de dag zijn we maar aan boord gebleven en een beetje geluierd.
Afgelegde afstand vandaag 13 Km
kromme mijdrecht woerden-1.jpg (253829 bytes)
kromme mijdrecht woerden-2.jpg (221100 bytes)
Zondag 04-07-2010 Om 08.30 Liep de wekker af, we skypen s'morgens altijd met de kinderen, maar door een slechte verbinding was dat snel afgelopen.
Omstreeks 10.30 gingen de trossen los richting de Hemmen op de Braassemmermeer, alleen bij de brug in nieuwerbrug kregen we te horen dat er een stremming was in Bodegraven i.v.m. zwemwedstrijden, dus pas tegen 14.00 mochten we weer verder.
Na Alphen a/d Rijn op de Heijmanswetering hadden we even het idee dat we op de A2 terecht waren gekomen zo druk was het er met boten en bootjes die terug kwamen van de Braasemmermeer, wat ons wel erg opviel was dat de sloepjes schippers alle regels gewoon aan de laars lappen en rustig 4 of 5 dik het vaarwater gebruiken en je dan ook nog verwijtend aankijken als je een keer op je hoorn gaat hangen.
Uiteindelijk meerden we omstreeks 16.15 meerden we af aan de steiger op de Hemmen waar het al net zo druk was.
Afgelegde afstand vandaag 26,25 km
Woerden de Hemmen-1.jpg (220471 bytes)
Woerden de Hemmen-2.jpg (228763 bytes)
Woerden de Hemmen-3.jpg (261419 bytes)
Maandag 05-07-2010 Vandaag begon echt de terugreis naar het noorden het einde van de vakantie nadert.
Tegen 10.30 vertrokken we voor de laatste keer van de Hemmen met als reisdoel de Westeinderplassen maar als snel veranderde het toen bleek dat de brug in Bilderdam weer hersteld was.
Dus koers over de Drecht en omstreeks 12.10af te meren bij de Tolhuissluis waar we de nacht doorbrengen.
Al een aantal dagen bleef de marifoon speaker erg stil, onderzoek leerde mij dat er een draadbreuk was op de speaker aansluiting dus omvormer aan, verlengsnoer en soldeerbout naar buiten en de schade hersteld.
In de middag de fietsen weer eens op de wal gezet en nog even een lekker fietstochtje gemaakt.
Afgelegde afstand vandaag 10,36 Km
De Hemmen Tolhuissluizen.jpg (215962 bytes)
Dinsdag 06-07-2010 Al 08.30 was wakker, de zon scheen volop want het was erg licht in de achterkajuit, na wat rekken en strekken er toch maar uitgegaan.
Na een uitgebreid ontbijt met gekookt eitje en koffie gingen we omstreeks 10.15 onderweg, richting Ouderkerk a/d Amstel om wat boodschappen te doen en gelijk water laden, er lagen al 2 boten maar we konden zo voor de supermarkt afmeren en gelijk tanken, nadat we boodschappen hadden gedaan bleek er een plekje vrijgekomen aan de overzijde bij het parkje dus snel losgegooid en even naar de overkant verhaald.
Na de lunch met ver gebakken broodjes zagen wij wederom de Oantinken die deze keer van de Bullewijk afkwam en richting Uithoorn ging.
Afgelegde afstand vandaag 13,33 Km
Tolhuissluis Ouderkerk ad Amstel-1.jpg (231568 bytes)
Tolhuissluis Ouderkerk ad Amstel-2.jpg (239019 bytes)
Woensdag 07-07-2010 Vanmorgen was ik er om 06.00 even uit (sanitaire stop) één van de dingen die ik altijd gelijk doe als ik opsta is een blik op het dashboard werpen, tot mijn schrik zag ik dat de boordspanning was gezakt tot 11,4 Volt, conclusie lichtaccu defect.
De koelkast maar even uit gezet en weer naar bed gegaan, tegen 09.00 opgestaan en het ontbijt met verse aardbeien genuttigd.
Op het programma staat Zaandam als reisdoel dus dwars door Amsterdam over het IJ, Noordzeekanaal, Voorzaan en Zaan tot net na de sluis gevaren en daar afgemeerd aan de binnenzijde van de steiger, gelukkig is daar walstroom aanwezig dus snel aangesloten.
Ik vind Amsterdam altijd weer een belevenis om door te varen, de vele rondvaartboten en de drukte op het IJ daar moet ik altijd weer de volle aandacht bijhouden, op het IJ moesten we eerst een stukje de verkeerde kant op varen omdat er zoveel tegen verkeer was dat oversteken met een jachtje niet verantwoord was.
Uiteindelijk kon ik voor de politieboot langs BB uitdraaien om daarna over te steken acher inmiddels het zesde binnenschip.
Ook op het Noordzee kanaal nog even oponthoud vanwege de bouw van de tweede Coentunnel.
Later de vouwfietsen maar op de wal op naar Dekker watersport voor een nieuwe acuu.
Daar aangekomen adviseerde men ons een deepcycle accu van 105 Amp/h nu vond ik dat een beetje weinig dus heb ik er gelijk maar 3 gekocht en kabels laten maken om het geheel parallel te schakelen zodat de nieuwe set 315 Amp/h voor energie is en gelijk geinstalleerd.
Afgelegde afstand vandaag 21,99 Km
Ouderkerk Zaandam-1.jpg (305137 bytes)
Ouderkerk Zaandam-2.jpg (348529 bytes)
Ouderkerk Zaandam-3.jpg (335236 bytes)
 
Donderdag 08-07-2010 Na het ontbijt nog even naar de stad gelopen voor een krantje en omstreeks 10.15 gingen we op weg richting Broek op Langedijk als laatste stop van deze vakantie tevens moest ik hier een plaat RVS ophalen die ik op maat had laten maken als bescherming achter het anker.
Daarna de nieuwe elektra aansluitingen even na gelopen en de accu monitor opnieuw ingesteld.
Onderweg toen we stillagen voor de spoorbrug zagen we een wielrenner een band plakken, daarop zeg Ina wij hebben dit keer helemaal niets gehad met onze fietsen, ik gelijk afkloppen op kaal hout maar het was al te laat, toen ik Broek op Langedijk mijn vouwfiets te voorschijn haalde bleek de voorband kapot gelukkig had ik nog een nieuw bandje dus snel gerepareerd.
Afgelegde afstand vandaag 31,15 Km
Zaandam Broek op Langedijk-1.jpg (318888 bytes)
Zaandam Broek op Langedijk-2.jpg (272853 bytes)
Zaandam Broek op Langedijk-3.jpg (237876 bytes)
Vrijdag 09-07-2010 Het is voorbij de vakantie van 2010 we zijn weer thuis.
We waren vanochtend al op tijd wakker door de warmte, dus maar een lekker ontbijt gemaakt en daarna de sleutel van het sanitair ingeleverd bij de havenmeester, ikzelf ben ondertussen even het dorp ingelopen om de krant te kopen.
Om 10.15 gingen we onderweg richting thuishaven, we hadden er lekker de gang in want het is toch nog even varen, we hadden echt alles mee vandaag we konden bij zowel de Roskamsluis als bij de Braaksluis zo naar binnen varen en binnen 5 minuten waren we weer onderweg om uiteindelijk om 14.00 door de brug te varen in Van Ewijcksluis.
Afgelegde afstand vandaag 31,66 Km
Broek op Langedijk van Ewijcksluis-1.jpg (196366 bytes)
Broek op Langedijk van Ewijcksluis-2.jpg (159288 bytes)
Broek op Langedijk van Ewijcksluis-3.jpg (151492 bytes)
Broek op Langedijk van Ewijcksluis-4.jpg (165015 bytes)
Nu de vakantie weer achter de rug is nog even een paar wetenswaardigheden op een rijtje:
Conclusie, ondanks dat wij deze vakantie eigenlijk hebben opgesplitst in 2 delen (we zijn tussendoor even naar Engeland geweest) was het fantastisch.
Ook Noord-Holland en Zuid-Holland zijn prachtige vaargebieden wat wij wel prijzig vonden waren de bruggetjes en sluizen die je moet passeren om op de Vinkeveenseplassen te komen.
Verder hadden we natuurlijk het mooiste weer van de wereld en dan kan je vakantie toch niet meer stuk.
Wat ons verder is opgevallen is dat er erg veel vrije ligplaatsen die bedoeld zijn voor 3x24 uur in gebruik zijn genomen door collega watersporters die het niet nodig vinden om te betalen voor een vaste ligplaats en hun plaats gewoon claimen op zo'n vrije plek, ze spijkeren er rustig een bordje op vaste ligplaats ......
Ik heb dan ook wat plaatsen genoteerd en zal de betreffende provincie, vaarweg beheerder en of gemeente een mailtje sturen met het verzoek hier meer op toe te zien.
Broek op Langedijk
Zaanstad
Heemstede
Kaag en Brasem
Woerden
Rondevenen
Leiderdorp
Rondevenen
Woerden
Ouderamstel
Zaanstad
Van Ewijcksluis
totaal afgelegde afstand 410,38 Km
totaal liggelden € 147,70
aantal motoruren 60
aantal kilometers op de fiets 150

Leiderdorp
Bekijk mijn stats