Vakantie 2011 naar: Noord Holland, Zuid Holland en Utrecht.
Noord Holland
Zuid Holland
Utrecht
Op vrijdag 20-05 vertrokken we om 16.00 uit de haven in van Ewijcksluis, het begin van de voorjaarstrip.
De eerste stop was Kolhorn om te gaan tanken toen we daar aankwamen was de pomp al gesloten en zijn we blijven overnachten.
Het liggeld in de gemeente Nieuwe Niedorp is aardig verhoogd en is inmiddels 1,00 per meter exclusief stroom of water en geen voorzieningen, bijna 100% omhoog met voorgaande jaren.
Afgelgde afstand vandaag 14,35 Km 
 
ewijcksluis-kolhorn.jpg (241774 bytes)
 
Kolhorn
Nadat we op zaterdag 21-05-11  200 liter diesel hadden getankt ging de reis verder richting Alkmaar waar we de nacht doorbrachten in luttik oudorp.
Afgelegde afstand vandaag 26,87 Km
 
Kolhorn alkmaar 1.jpg (225667 bytes)
Kolhorn alkmaar 2.jpg (272408 bytes)
Kolhorn alkmaar 3.jpg (304665 bytes)
 
Alkmaar
Op zondagmorgen 22-05-11 nadat we nog even via de skype contact hadden gehad met kinderen en kleinkinderen in Engeland werd de reis omstreeks 1300 voortgezet richting Zaandam waar we rond een uur of vier afmeerden aan de steiger voor de Wilhelmina sluis
Afgelegde afstand vandaag 24,53 Km
Alkmaar zaandam 1.jpg (286214 bytes)
Alkmaar zaandam 2.jpg (353167 bytes)
Alkmaar zaandam 3.jpg (407188 bytes)
Zaandam
Maandag 23-05-11 s’morgens lekker uitgeslapen en na het ontbijt zouden we richting Heemstede vertrekken, een defect aan één van de sluisdeuren deed ons besluiten nog maar een dag in Zaandam te blijven, aan het einde van de middag werd er op de deur geklopt en stond er iemand van de havendienst voor de deur die kwam vragen of we door de sluis zouden gaan? Na een ontkennend antwoord vertelde deze ambtenaar ons dat we 4,77 aan liggeld verplicht waren.
Ik geheel verbaasd, vraag aan de goede man sinds wanneer dit is (ik heb er namelijk nog nooit betaald) verteld hij dat er een nieuwe havenmeester is in de Zaanstreek en dat de ambtenaren strenger moeten worden met het innen van liggelden, en hij verontschuldigde zich bijna.
Op dinsdag 24-05-11 ging het richting Heemstede Het was inmiddels wat winderiger geworden maar de reis verliep voorspoedig het schutten in Spaarndam en de doortocht door Haarlem gingen van en leien dakje.
Halverwege de middag meerden we af in de van Merlenhaven in Heemstede.
Afgelegde afstand vandaag 26,33
Zaandam Heemstede 1.jpg (373045 bytes)
Zaandam Heemstede 2.jpg (331864 bytes)
 
Heemstede
Het weer en de mooie omgeving van Heemstede zorgen ervoor dat we er 3 dagen blijven liggen.
Op vrijdag 27-05-11 gaan we weer op pad met als reisdoel kevereiland op de kagerplassen nadat we onderweg even een uurtje of 2 hadden stil gelegen in Lisse voor wat inkopen en een lekkere lunch ging de reis weer verder.
Afgelegde afstand vandaag 17,2 Km. 
Heemstede keverland 1.jpg (300535 bytes)
Heemstede keverland 2.jpg (351551 bytes)
Zaterdagmorgen gingen we omstreeks 11.00 weer op pad met als einddoel de koppoel nabij Rijpwetering, na een half uurtje varen meerden we daar af.
Kaag en Brasem (Rijpwetering)
De komende weken blijft de boot hier liggen, ik heb namelijk een vriend beloofd om te komen helpen met het betegelen van het nieuwe huis van zijn dochter en ik heb toch ook een onderkomen nodig.
Afgelegde afstand vandaag 2 Km
Keverland Koppoel.jpg (314436 bytes)
Maandag 20-06-11 na al het geklus zijn we vandaag echt aan de vakantie begonnen, omstreeks 11.00 gingen de trossen los en lieten we de koppoel achter ons en gingen richting leiden, daar vonden we in de middag een mooi plekje in de gemeentelijke passantenhaven.
Afgelegde afstand vandaag 9,64 Km
Koppoel Leiden.jpg (396193 bytes)
 
Leiden
Ook de volgende dag bleven we nog rustig liggen in Leiden even een beetje winkelen en de lokale watersportwinkel met een bezoek vereerd, verder hebben we een echte vakantie dag gehouden dus erg rustig aan.
woensdag 22-06-11 Nadat ik eerst nog even de krant en een vers brood heb gekocht, gingen we na het ontbijt weer onderweg richting Katwijk.
Het weer is vandaag bijzonder veranderlijk zon en regen wisselen elkaar met enige regelmaat af, even na 12.00 meerden we af in de jachthaven van Katwijk (de ligplaats die we hadden was niets helemaal in een uithoek) maar Katwijk zelf vonden we een heel leuk plaatsje.
Afgelegde afstand vandaag 16,02 Km. 
Leiden Katwijk.jpg (404631 bytes)
Katwijk
Donderdag 23-11-06 We werden rond 09.00 wakker en het goot echt van de regen.
Volgens buienradar zou het rond 10.30 droog worden en blijven, daar dus op gerekend en aan het ontbijt gegaan en inderdaad het werd droog.
Snel de wal op om nog even een krant te kopen en wat boodschappen en daarna onderweg richting Warmond.
De route liep via de Oegstgeestsche vaart waarin 2 bruggen van 2,40 meter zitten (dat moet dus kunnen met een doorvaart van 2,35) met een flinke rugwind voel je je toch niet lekker als je zo’n lage brug nadert, maar alles ging goed zodat we omstreeks 13.00 afmeerden bij Warmond waar we even een tussenstop hielden.
Warmond
Na het lopen van een rondje en het eten van een ijsje ging het om 16.00 richting de koppoel waar we blijven liggen tot Dinsdag 28-06-11.
Afgelegde afstand vandaag 14,9 Km. 
Katwijk Warmond.jpg (383950 bytes)
Warmond Koppoel.jpg (407676 bytes)
Rijpwetering
Vrijdag 24-06-11 We liggen afgemeerd in de Koppoel, we blijven hier de komende dagen liggen. Vanmiddag brengt vriend Kees ons naar Schiphol om vandaar naar Engeland te vliegen voor de doop van onze kleindochter en de verjaardag van onze kleinzoon.
Dinsdag 28-06-11 Gisteravond omstreeks 10.15 waren we weer terug aan boord en het plan was om vandaag weer verder te gaan met vakantie vieren, de weer voorspellingen waren echter van dien aard dat we maar besloten om nog een dag te blijven liggen.
Tot nu toe valt het 200% mee en hadden we rustig kunnen varen vandaag, maar als je alles van te voren weet.
Morgen gaan we in ieder geval weer op weg naar ???
Woensdag 29-06-11 Na een avond en nacht met afwisselend buien en onweer zijn we vanochtend omstreeks 11.30 eindelijk weer op pad gegaan.
Met een windje 4 uit het westen ging het via de Ade richting ringvaart van de Haarlemmermeer om daar af te slaan naar Alphen a/d Rijn en vandaar naar Bodegraven waar we omstreeks 14.45 afmeerden midden in het dorp na de sluis.
Afgelegde afstand vandaag 26,38 Km 
Koppoel Bodegraven 1.jpg (351200 bytes)
Koppoel Bodegraven 2.jpg (337170 bytes)
Bodegraven
Donderdag 30-06-11 Vanochtend lekker uitgeslapen (we blijven hier toch vandaag) tegen 09.00 opgestaan en aan het ontbijt gegaan, na het ontbijt ging Ina even en krant kopen en ondertussen heb ik hier wat gerommeld.
Op het gemak lekker koffie gedronken en tegen 12.30 op de fiets gestapt voor een tocht richting Wadinxveen en de Reewijkse plassen.
Onderweg in waddinxveen even lekker gegeten en een drankje genomen om daarna geheel verzadigd weer verder te gaan.
Tegen 16.30 waren we weer terug op de boot, moe maar voldaan en met ruim 35 Km op de teller was de dag weer om.
Vrijdag 01-07-11 De dag begon met een wat tegenvallend weer, winderig bewolkt en af en toe een bui.
Na eerst wat inkopen en een broodje tussen de middag te hebben gegeten gingen we weer op pad voor een fietstocht richting Oudewater, na 1200 meter was de pret al over, ik had een lekke achterband dus maar weer terug naar de boot.
Daar het achterwiel gedemonteerd, de binnenband bleek niet meer te plakken, kapot op een rotplaats dus op de fiets van Ina Bodegraven in op zoek naar een fietsenmaker voor een nieuwe binnenband, niet in voorraad deze moest besteld worden, na enig overleg met de fietsenmaker heb ik besloten een band mee te nemen die iets te dik is voor de buitenband maar volgens de fietsenmaker moet het kunnen.
Snel weer terug en de band met wiel weer gemonteerd waarna we alsnog op pad gingen.
Met een flinke rugwind richting Oudewater waar we tegen 17.00 arriveerden, daar een lekker drankje genomen op een terrasje waarna we weer aan de terugweg begonnen, je begrijpt aardig tegenwind dus waren we pas om 18.30 weer (zeer moe) maar voldaan terug op de boot, met weer 33 Km op de teller.
Zaterdag 02-07-11 Vandaag gaan we Bodegraven maar weer eens verlaten en gaan we richting Woerden, een tripje van niets dus alles rustig aan vandaag.
Na het ontbijt eerst nog even de krant gehaald en daarna onderweg na 1½ uur varen op en sukkeldrafje kwamen we aan in Woerden waar we afmeerden bij jachthaven de Greft waar we zoals gewoonlijk hartelijk werden ontvangen en een plekje kregen toegewezen.
Na de middag boterham maar even op de fiets Woerden in om reserve banden voor de fietsen te kopen, verder als 2 reserve binnenbanden kwamen we niet (het is nogal een speciale maat) maar iets is beter als niets.
De rest van de middag maar een beetje rond de boot gehangen en wat gerommeld.
Afgelegde afstand vandaag 9,5 Km
Bodegraven Woerden.jpg (297744 bytes)
Woerden
Zondag 03-07-11 Het was vandaag echt een uitslaapdag ik kwam er pas om 09.30 uit en Ina was zelfs nog wat later, het maakte niet uit we blijven toch in Woerden liggen.
Na een zeer uitgebreid ontbijt besloten we dat de fietsen maar weer in actie moesten komen dus omstreeks 12.30 gingen we weer op pad.
Het ging richting Haarzuilens waar we de eerste stop hielden voor een hapje en een drankje, vandaar richting Montfoort, weer een stop met ditmaal een ijsje om daarna weer richting Woerden te gaan waar we tegen 17.00 weer aankwamen bij de boot.
Ook vandaag weer een flinke tocht zonder problemen vandaag weer 39 Km op de teller gezet.
Maandag 04-07-11 Ondanks alle weer voorspellers was het vanochtend gewoon weer lekker weer, al snel besloten we nog een dag in Woerden te blijven.
Na het ontbijt ging het eerst naar de supermarkt om weer te bevoorraden.
Na terugkomst eerst lekker een bakkie gedaan op het achterdek en een tijdje zitten lezen, we besloten vandaag toch nog maar een kort fietstochtje te houden hahaha.
Toen we via Woerden, Linschoten, Montfoort en Oudewater weer terug kwamen op de boot hadden we er toch weer 37 Km opzitten, mocht u ooit in Oudewater komen een Oudewaterse soes met ijs, slagroom en warme chocolade kan ik u aanbevelen.
Al met al was het weer een heerlijke dag, maar morgen gaan we toch maar weer eens verder, voordat we meer fiets Km als vaar Km maken.
Dinsdag 05-07-11 Na 3 dagen Woerden was het nu toch echt tijd om weer verder te gaan, voor het vertrek nog even snel een paar boodschappen gedaan en toen weer op pad.
Via de Grecht ging het richting Woerdense Verlaat waar we als snel door de sluis en de brug waren en ging het richting Kromme Mijdrecht waar we een rustig plekje vonden voor de nacht.
Nog even op de fiets naar Mijdrecht gereden en een beetje rondgelopen daarna via een fietspad langs het water richting Pondskoekersluis gefietst waar we gelijk een heel mooi plekje ontdekten aan een gras veldje (onthouden voor de toekomst).
Afgelegde afstand vandaag 12,79 Km.
Woerden Mijdrecht 1.jpg (303044 bytes)
Woerden Mijdrecht 2.jpg (328902 bytes)
Mijdrecht
Woensdag 06-07-11 Vanochtend was ik al vroeg wakker er stond een stevige wind en het was erg somber buiten, snel uit bed en toiletteren (waar ik vandaag nog aardig wat tijd doorbracht omdat mijn darmen van slag waren) daarna maar weer een poosje plat.
Tegen 10.30 besloten we toch maar van wal te steken en richting de Amstel te gaan, we hadden nog geen idee waar we heen zouden gaan vandaag ter plaatse aangekomen besloten we om naar Uithoorn te gaan voor een dagje, daar aangekomen bleek er markt te zijn en het was er redelijk druk met bootjes, maar er was nog wel een plekje voor ons met een stevige aflandige wind en hulp van de wal (niet de boot naast ons hoor, die deden net of ze gek waren) zagen we toch kans om netjes achteruit af te meren.
Na wat rond te hebben gelopen (ik durfde niet al te ver van de boot weg te gaan) volgde er een fikse hoosbui, eindelijk mijn boek uitgelezen.
Afgelegde afstand vandaag 9,79 Km 
Mijdrecht Uithoorn.jpg (302594 bytes)
Uithoorn
Donderdag 07-07-11 Gisteravond en vannacht had ik het niet zo lekker, diarree en niet zo’n beetje ook, heb dan ook het grootste gedeelte van de tijd op het toilet door gebracht.
Vanochtend ging het weer en zijn we nadat Ina wat inkopen was wezen doen weer op pad gegaan richting de Tolhuissluis waar we na iets meer als een uur aankwamen.
Het lag er al vol, maar met wat inschikken werd er genoeg ruimte vrijgemaakt zodat wij er nog net tussen pasten.
De rest van de dag heb ik mij veder maar rustig gehouden en is Ina in de middag na een slechte nacht nog wat gaan slapen om weer wakker te worden met een knallende hoofdpijn.
Afgelegde afstand vandaag 8,12 Km
Uithoorn Tolhuissluis.jpg (304781 bytes)
Vrijdag 08-07-11 Vandaag zijn we blijven liggen bij de Tolhuissluizen.
Nadat ik eerder al niet helemaal lekker was, is vandaag Ina aan de beurt, migraine dus niet lekker, we blijven rustig hier liggen tot het weer over is.
In de middag even op de fiets naar Nieuwveen geweest voor een krantje en dat was alles voor vandaag, lekker rustig.
Tegen 15.00 werd de verse melk aan boord afgeleverd, er stonden plotseling een aantal koeien voor de boot.
 
Zaterdag 09-07-11 Toen we vanochtend opstonden was het grijs en grauw en het regende.
Na het ontbijt gingen al snel de trossen los, we wilden voor de spertijd door de brug in Hoogmade zijn.
Het eerste obstakel hadden we al in Bilderdam daar moesten we nogal even wachten op een binnenschip dat eerst door de brug moest, maar na dit oponthoud ging verder alles op rolletjes en meerden we uiteindelijk om 12.30 af in de doeshaven in Leiderdorp.
Daar moesten we hoognodig inkopen doen om de komende dagen geen honger te hoeven lijden, dus snel de fietsen eruit en onderweg naar het winkelcentrum.
Afgelegde afstand vandaag 18,89 Km.
Tolhuissluis Leiderdorp 1.jpg (342376 bytes)
Tolhuissluis Leiderdorp 2.jpg (403811 bytes)
Leiderdorp
Zondag 10-07-11 Vanochtend was het weer heerlijk weer, lekker zonnetje en niet zoveel wind als gisteren.
Na het ontbijt besloten we vandaag nogmaals naar Leiden te gaan, een tochtje van niets dus tegen de middag meerden we af in de passantenhaven.
Na de middagmaaltijd zijn we maar weer eens op de fiets gestapt en zijn gaan fietsen in de omgeving van Leiden en Wassenaar, zeker de moeite waard en voor we het door hadden zat er weer 37 Km op de teller van de vouwfietsjes.
Toen we net terug waren hebben we nog even geskypt met de kleinkinderen in Engeland.
Afgelegde afstand vandaag 4,58 Km.
Leiderdorp Leiden.jpg (383349 bytes)
Leiden
Maandag 11-07-11 Het was heerlijk weer toen we opstonden dus dat beloofde een mooi tochtje te worden.
Na het ontbijt moesten er eerst nog een paar dingen worden gedaan want de bevoorrading moet ook, dus eerst de lokale Aldi opgezocht want de bodem van mijn biervoorraad kwam angstig in zicht, nu ben ik geen alcoholist maar me pilsje wil ik toch wel zo na het varen.
Gelijk ook maar brood en eten voor de volgende dagen meegenomen, omstreeks 11.00 gingen de touwtjes weer los voor een tochtje naar de Koppoel, bij de eerste brug was het al afgelopen er was onderhoud en liepen we dus een ½ uur vertraging op, gelukkig kwam er een vaar vakantie schip en ja dat is beroeps hé dus toen kon het ineens wel allemaal en konden wij ook verder.
Nadat we de zijl hadden verlaten ging het richting kaageiland waar we omheen zijn gegaan de ringvaart op en bij de Ade er weer af om via de kleipoel in de koppoel te arriveren.
Afgelegde afstand vandaag 14,4 Km
Leiden Koppoel.jpg (414430 bytes)
Rijpwetering
Dinsdag 12-07-11 Het was somber toen we wakker werden en het waaide behoorlijk (voorspelling windkracht 2) maak er maar 5 á 6 van rustig ontbeten en daarna afscheid genomen van onze vrienden ter plaatse, waarna het richting Amsterdam Nieuwe meer ging.
Jammer van de wind maar alles verliep op rolletjes zodat we tegen 12.15 afmeerden bij de boodschappensteiger in Aalsmeer waar we snel wat inkopen deden en een krant kochten, nog geen 20 minuten later waren we alweer onderweg.
Met de bruggen hadden we alle geluk van de wereld want waar we aankwamen stond de brug al open of was bezig om open te gaan.
Omstreeks 14.00 meerden we af in jachthaven het Onklaar Anker aan het nieuwe meer.
Afgelegde afstand vandaag 26,91 Km
Koppoel Amsterdam 1.jpg (289887 bytes)
Koppoel Amsterdam 2.jpg (307486 bytes)
Amsterdam
Woensdag 13-07-11 Het was grijs en nat, heel nat, zelfs zo erg dat we wat lekkage ontdekten aan het dakluik.
We zijn vandaag blijven liggen in Amsterdam de voorspellingen waren al slecht en die kwamen uit, dus alles rustig aan vandaag.
Na de middag boterham werd het iets rustiger en zijn we maar even een wandeling gaan maken richting oud zuid, daar even wat gedronken en toen weer terug, tegen 15.00 waren we weer terug en maar TV gaan kijken.
Donderdag 14-07-11 Was het gister grijs en nat, vandaag ging er nog en schepje boven op.
We waren net even voor 09.00 op, nog snel even een douche nemen (waarschijnlijk laatste gelegenheid deze vakantie) en toen aan het ontbijt.
De voorspellingen voor vandaag zijn niet goed maar toen we even over 10.00 vertrokken viel het nog mee, we konden vrij snel door de Nieuwemeer sluis en via de kostverloren vaart op weg richting Zaandam, ook de tocht over het Noordzee kanaal verliep vrij rustig zodat we tegen 12.30 afmeerden achter de Wilhelminasluis op de Zaan.
Vanaf dat moment werden alle registers open getrokken door het weer, het regende onafgebroken en de wind trok ook behoorlijk aan, maar goed wij liggen stevig afgemeerd.
In de middag nog even een lekkage aan één van de ramen opgelost, dit was na de schilderbeurt niet goed meer gemonteerd, want met de vele regen van de laatste daggen hadden we wat last van lekkage.
Afgelegde afstand vandaag 16,48 Km
Amsterdam Zaandam 1.jpg (429833 bytes)
Amsterdam Zaandam 2.jpg (429529 bytes)
 
Zaandam
Vrijdag 15-07-11 Toen we vanochtend wakker werden was het weer volledig anders het zonnetje scheen en de temperatuur was een stuk aangenamer als gisteren.
Na het ontbijt en een bakkie koffie zijn we nog even Zaandam in gegaan voor wat laatste boodschappen en even na 11.00 gingen de trossen los en op weg naar Broek op Langedijk, het einde van de vakantie komt nu echt in zicht, met een lekker gangetje ging het richting het noorden en we hadden echt alles mee, zelfs de spoorbrug bij st Pancras ging net open toen we er aankwamen.
Om precies 14.30 meerden we af in de passantenhaven van Broek op Langedijk daarna gelijk maar even de bimini top opgezet om te drogen en dat was niet voor niets want het water liep uit de hoes toen we deze openden, het had dan ook we extreem hard geregend gisteren en vanacht.
Afgelegde afstand vandaag 30,35 Km. 
Zaandam Broek op langedijk 1.jpg (425194 bytes)
Zaandam Broek op langedijk 2.jpg (335062 bytes)
Zaandam Broek op langedijk 3.jpg (283386 bytes)
Broek op Langedijk
Zaterdag 16-07-11 Op weg naar huis, vanochtend was het alweer niet zulk bijzonder weer, na het eten en de aankoop van de krant gingen we richting de Roskamsluis waar we even moesten wachten op een tegen schutting maar daarna ging het weer vlot richting Winkel, daar aangekomen moesten we constateren dat de laatste vrije ligplaats net voor onze neus werd opgevuld, jammer maar het is niet anders.
Snel weer terug gedraaid en koers gezet naar Nieuwe Niedorp in de hoop daar een plaatsje te vinden, tot onze grote verbazing lagen er maar 2 schepen aan het groentje (normaal ligt het hier altijd vol) het heeft vast te maken met de verhoging van het liggeld.
Na het afmeren zagen we dat één van de schepen een lid uit onze haven is die ook weer op weg naar huis is.
Snel de fietsen gepakt en naar Winkel gereden voor een gebakken visje en wat vers brood.
Tegen 17.45 moesten we op weg naar de lokale chinees waar ik had gereserveerd voor het avond eten, gelukkig stroomde het van de regen en kwamen we dus redelijk nat binnen.
Na een uitstekende maaltijd moesten we weer door de regen terug naar de boot, daar aangekomen de kachel maar even aangedaan om de natte kleding te drogen.
Afgelegde afstand vandaag 15,95 Km
Broek op langedijk Niedorp.jpg (263085 bytes)
Nieuwe Niedorp
Zondag 17-07-11 Regen en harde wind, we hadden het plan om omstreeks 13.00 in van Ewijcksluis door de brug te gaan maar door te lang slapen werd dat niet gehaald dus maar bij gesteld op 14.00.
Eenmaal onderweg kwamen we achter een binnenschip te zitten wat erg langzaam voer en ook nog voorrang had bij de sluis, daar wachtte de volgende tegenslag, de sluis was defect dus weer oponthoud.
Na een reparatie van ongeveer een ½ uur ging de sluis weer in bedrijf, maar het gevolg was dat ook 14.00 nu niet meer haalbaar was en uiteindelijk kwamen omstreeks 14.30 bij Van Ewijcksluis aan waar we dus een ½ uurtje moesten wachten.
Deze tijd maar benut om de auto vast gereed te zetten zodat we gelijk konden beginnen met het lossen van alle spullen, waarna we uiteindelijk om 15.30 de boot in de box hadden liggen en naar huis konden gaan.
De vakantie zit er weer op, nu wachten de nodige klusjes om alles weer gereed te krijgen voor de volgende trip.
Afgelegde afstand vandaag 21 Km 
Niedorp Van Ewijcksluis 1.jpg (229517 bytes)
Niedorp Van Ewijcksluis 2.jpg (200164 bytes)
Anna Paulowna (Van Ewijcksluis)
Totaal afgelegde afstand deze trip 367,08 Km
Aantal motoruren 52,20
Totaal uitgegeven aan liggeld 135,50
Ongeveer 225 Km gefietst

Bekijk mijn stats