Vakantie 2014 naar Noord Holland, Zuid Holland en Utrecht.
 
Noord Holland
 
Zuid Holland
 
Utrecht
Zaterdag 24-05-2014 we gaan op vakantie vandaag, nadat we thuis alles op ons gemak gereed hadden gemaakt trokken we omstreeks 11.00 de voordeur achter ons dicht.
Om 11.20 waren we op de haven waar we op ons gemak de laatste spullen aan boord brachten en omstreeks 11.50 gingen de trossen los we waren onderweg.
De eerste stop was Kolhorn om nog wat brandstof te tanken, helaas pomp gesloten.
Direct de reis voortgezet richting Broek op Langedijk waar we de nacht wilden doorbrengen.
Ter plekke aangekomen maar eens de vouwfiets tevoorschijn gehaald en proberen of ik kon fietsen, lopen is nog steeds erg pijnlijk en gelukkig ging het fietsen prima.
Na in de supermarkt nog even wat lekkers te hebben gehaald voor bij de koffie ging het weer terug naar de boot, tijd voor een afmeer biertje.
ewijcksluis broek op langedijk 1.jpg (165217 bytes)
ewijcksluis broek op langedijk 2.jpg (181978 bytes)
ewijcksluis broek op langedijk 3.jpg (208967 bytes)
 
Broek op Langedijk
Afgelegde afstand vandaag 34 Km.
Zondag 25-05-2014 na eens lekker uitslapen en een goed ontbijt besloten we vandaag naar het Alkmaardermeer te varen en af te meren in de Woude.
Dit werd dus een rustig dagje, omstreeks 11.00 gingen we onderweg om natuurlijk net te laat bij de spoorbrug aan te komen, vertraging 30 minuten wat maakt het uit het is lekker weer en we hebben vakantie.
Na een kleine 2 ½ uur varen meerden we af in de Woude waar het best wel rustig was ondanks het lekkere weer.
Na een tijdje van het zonnetje genieten maar eens met mijn krukken de wal op de benen strekken, moet toch ook een beetje oefenen naar de kiosk gelopen time out genomen voor een versnapering en daarna weer terug naar de boot, genoeg gelopen voor vandaag.
dag 2-1.jpg (434424 bytes)
dag 2-2.jpg (452586 bytes)
 
Gemeente Castricum (De Woude)
Afgelegde afstand vandaag 17,5 Km
Maandag 26-05-2014 vandaag gaan we naar Haarlem, onze favoriete route over de Zaan is helaas gestremd, dus via de Nauwernaase vaart onderweg naar Haarlem.
Het weer is wat minder vandaag maar toch nog aangenaam genoeg om buiten te sturen.
In krommenie konden we vrijwel direct door de brug om even later voor de spoorbrug stil te liggen, met een minuut of twintig vertraging gingen we weer op weg naar het sluisje bij Nauwerna, daar konden we vlot schutten en kregen we van de sluismeester te horen dat we toch door Zaandam hadden kunnen varen, de werkzaamheden aan de sluis zijn uitgesteld, jammer maar het is niet anders.
Omstreeks 15.30 meerden we af in Haarlem, en dat was niets te vroeg want het weer was inmiddels slechter geworden.
dag 3-1..jpg (532298 bytes)
dag 3-2.jpg (590046 bytes)
dag 3-3.jpg (471766 bytes)
 
Haarlem
Afgelegde afstand vandaag 27 Km
Dinsdag 27-05-2014 de regen komt met bakken uit de lucht, we blijven in Haarlem, tussen de buien door met mijn manke pootje naar de douche geweest en verder de hele dag aan boord gebleven.
In de middag is Ina nog wat gaan winkelen tussen de buien door en hoppen van winkel naar winkel, (niets voor mij) helemaal niet.
S’avonds kwam mijn broer die in Haarlem woont nog even langs voor een bakkie en konden we weer even bij kletsen.
Woensdag 28-05-2014 het weer is nog steeds niet zoals je graag wilt in de vakantie maar we doen het er maar mee.
Na uitgebreid te hebben ontbeten gingen omstreeks 10.00 de trossen los, we wilden eerst nog water laden, afgemeerd bij het watertappunt bleek dit niet te werken, dus dan een andere, tijdens deze actie kwamen we plotseling in een uitgaand konvooi terecht.
Dus geen water en gelijk aansluiten bij de groep en snel Haarlem achter ons gelaten, ter hoogte van de brug bij Crucius kwam ik achter een KNMC jacht terecht, veel te veel geld en varen ho maar dus na wat irritatie over het gestuntel van deze schipper er zo snel mogelijk voorbij gegaan.
Het gehele traject over de ringvaart richting Kagerplassen was het constant enorm opletten i.v.m. een roeiwedstrijd/toertocht met skiffs dus we werden bij vlagen links en rechts voorbij gelopen.
Uiteindelijk meerden we omstreeks 15.00 af bij onze vrienden in de koppoel.
dag 4-1.jpg (464181 bytes)
dag 4-2.jpg (422230 bytes)
dag 4-3.jpg (551055 bytes)
 
Kaag en Brasem (Rijpwetering)
Afgelegde afstand vandaag 27,2 Km
Donderdag 29-05-2014 vandaag zijn we nog steeds te gast bij onze vrienden die ons de vorige avond trakteerden op een heerlijk uit etentje.
Het weer is niet al te best dus eerst maar wat gerommeld op de boot onderwijl werd voor ons de was gedraaid.
In de middag maar even met de auto er op uit, ik ben tenslotte nog steeds erg beperkt in mijn bewegingsvrijheid en wat inkopen wezen doen met onze vrienden.
S’avonds lekker blijven mee eten en een borrel toe.
Vrijdag 30-05-2014 het is tijd om weer verder te gaan, na afscheid te hebben genomen van onze vrienden ging het richting leiden.
Eenmaal op de Kagerplas aangekomen kwamen we er al snel achter dat we de verkeerde dag hadden gekozen om te varen, nooit stil gestaan bij het Hemelvaart weekend, op de plas waren zeilwedstrijden voor de scouting en nog vele andere klassen.
Nu kijken de chauffeurs van die lelie vletten meestal niet zo nauw dus ogen en oren te kort om alles te ontwijken, we waren dan ook blij dat we het schiekanaal opgingen en in wat rustiger vaarwater terecht kwamen.
De bedoeling was de passantenhaven van Leiden, jaja Hemelvaart weekend overvol dus en uiteindelijk meerden we af in de doeshaven in Leiderdorp.
dag 5-1.jpg (604819 bytes)
 
Leiderdorp
Afgelegde afstand vandaag 16,5 Km
Zaterdag 31-05-2014 / Zondag 01-06-2014 deze dagen zijn we blijven liggen in de doeshaven, een beetje niets doen, wat inkopen doen en fietsen in de omgeving.
Fietsen gaat me beter af dan lopen alleen jammer dat er nogal wat wind stond.
Al met al toch een lekker weekend.
Maandag 02-06-2014 vandaag gaan we naar Leiden, het zal er nu wel wat rustiger zijn.
Nadat we rond 11.00 de doeshaven achter ons hadden gelaten ging het richting passantenhaven van Leiden waar we zo’n 3 kwartier later afmeerden (plaats genoeg nu).
Na de lunch maar eens de wal op er moeten weer boodschappen komen en Ina wil wat winkelen, afgesproken is dat ik aangeef als het lopen (met krukken) niet meer gaat, toch bijna de hele Haarlemmerstraat heen en terug gelopen en nog naar de AH ook geweest.
Toen we terug kwamen op de boot was ik wel heel moe en een pijnlijke enkel maar het was gelukt.
dag 6-1.jpg (556102 bytes)
 
Leiden
Afgelegde afstand vandaag 5,3 Km
Dinsdag 03-06-2014 vandaag blijven we in Leiden liggen dus rustig aan vandaag, in de ochtend even op de fiets naar de ANWB geweest en verder doe ik niets vandaag.
In de middag gaat Ina op haar gemak een beetje statten, niet gezellig voor haar maar het is niet anders.
Terwijl ik een beetje zit te niksen op het achterdek meert de Jo uit Middelharnis naast ons af.
De schipper duikt op een gegeven moment onder de vloer voor wat reparatie werkzaamheden, er bleek een stukje slang van het luchtfilter kapot, zelf had hij niet de juiste maat maar gelukkig had ik in mijn voorraad wel een stuk van de juiste maat.
Later in het gesprek bleek dit ook een lid te zijn van het www.varen4u.org  forum waar ik zelf ook veel op te vinden ben.
In de avond gaan we uit eten bij olive garden, dit Italiaanse restaurant was ons door onze vrienden aanbevolen, echt een aanrader als je eens iets anders als pizza (die hebben ze niet) uit de Italiaanse keuken wilt eten.
Woensdag 04-06-2014 het is weer tijd om verder te gaan, was de bedoeling naar Delft te gaan maar we gaan naar Gouda, we zijn net zo veranderlijk als het weer.
Om 10.30 gingen we onderweg met een gangetje van 8,5 Km op weg naar Gouda alles op het gemakje.
Door Alphen a/d Rijn hadden we alles mee (er moet 1 brug open haha) ook de spoorbrug op de Gouwe gaf maar een paar minuten oponthoud.
Omstreeks 14.30 meerden we af bij de WV Gouda, daar kregen we van de havenmeester te horen dat alle boxen bezet waren en we aan de meldsteiger konden liggen, voorwaarde was wel dat we even weg zouden gaan als het drijvende clubgebouw weer terug zou komen.
Uiteindelijk konden we na een enorme plensbui omstreeks 20.30 weer op ons plekje afmeren.
In de middag werden we verrast door www.varen4u.org lid Martien uit Obdam welke daar ook bleek te liggen, nu werden wij gespot.
dag 7-1.jpg (511273 bytes)
dag 7-2.jpg (439198 bytes)
dag 7-3.jpg (535169 bytes)
 
Gouda
Afgelegde afstand vandaag 30,1
Donderdag 05-06-2014 na de ochtendmaaltijd was het wederom trossen los en onderweg naar Oudewater, we besloten door de Juliana sluis te gaan i.p.v. dwars door Gouda zodat we nog voor 12.00 door de Waaierschutsluis konden.
Al snel kwamen we er achter dat de op de kaart vermeldde brughoogtes totaal niet overeen kwamen met de werkelijkheid, bruggen van 2,87 waar ik normaal met omhoog staande ramen ruim onderdoor kan waren krap aan 2,60 nu, gelukkig had ik bij het naderen van de brug al weinig vertrouwen in de opgegeven hoogte zodat ik nog op tijd mijn mast, antennes en windscherm kon klappen, scheelt een hoop geld.
Na een rustig tochtje en heerlijk weer naderde we omstreeks 13.30 de brug van Oudewater, doortochtgeld € 4,50 of ik de hele brug moest kopen wat een overdreven bedrag.
Nadat we ook de brug in het dorp zelf waren gepasseerd konden we afmeren aan de wal achter het zwembad, groot was onze verbazing dat het er helemaal leeg was, later bleek dat in Oudewater alle voorzieningen zijn verwijderd, geen water, geen douche en ook geen stroom meer.
Hier blijven we liggen tot na de Pinksteren.
Lang leve de volle watertank en de zonnepanelen, warmwaterzak op dak dus alles was er wat we nodig hadden.
dag 8-1.jpg (455753 bytes)
 
Oudewater
Afgelegde afstand vandaag 18,2 Km
Vrijdag 06-06-2014 de afgelopen dagen zijn we gewoon in Oudewater blijven liggen, het is lekker weer en Pinksteren een beetje lopen (voor zover ik dat kan) en een beetje fietsen, boodschappen doen en luieren zo komen we de dagen door.
Zondag op de fiets naar de lek gefietst en zo langs het water naar Schoonhoven, daar wat gedronken en dan weer terug.
Er stond toch een beetje meer wind dan we dachten en ook de afstand was een beetje te veel.
Toen we omstreeks 17.00 weer terug op de boot waren, waren we allebei versleten, ik last van mijn voet/enkel en Ina van haar knieën.
Dinsdag 10-06-2014 tijd om weer eens wat verder te gaan, vandaag staat Montfoort op het programma we gingen omstreeks 10.30 onderweg en na een rustig tochtje meerden we net even na 12.00 af in Montfoort bij de watersteiger, tijd voor vers drinkwater, nadat we de tank weer gevuld hadden voeren we een klein stukje terug richting het dorp en vonden daar een mooi plekje in de zon.
Ik zelf had even snel een rondje op de fiets door het dorp gemaakt op zoek naar nieuwe badslippers, niet goed gekeken natuurlijk dus kwam met lege handen weer terug.
Ina ging na de middag maaltijd naar de kassa van het zwembad om munten te kopen voor de wasmachine en droger zodat we even wat was konden draaien.
Later op de middag ging Ina het dorp in en kwam dus wel terug met badslippers.
We besloten om Woensdag ook maar te blijven liggen, we hebben nog tijd genoeg voor de terugreis.
Op woensdag dus nog wat gewassen en geluierd, inkopen gedaan en wat onderhoud aan de boot.
dag 9-1.jpg (311313 bytes)
 
Montfoort
Afgelegde afstand 8,57 Km
Donderdag 12-06-2014 vandaag staat Vreeswijk op het programma, hier houden we meestal nog even een stop voor we het Amsterdam Rijnkanaal oversteken richting Utrecht.
Na een zeer rustig tochtje waarbij we alles mee hadden meerden we om ongeveer 13.00 af in Vreeswijk in de passanten haven plettenburg.
In de middag nog maar even naar het oude dorp gefietst en daar een drankje gedronken op een terras.
Tevens kwamen we een winkel tegen die BP gasflessen verkocht, dus nadat ik terug aan boord was ben ik onze lege fles maar even wezen ruilen voor een volle.
Ook de boot aan de buitenkant maar weer eens goed schoongemaakt want die zag er na de Hollandse IJssel niet meer uit, zeker op de waterlijn.
dag 10-1.jpg (411092 bytes)
 
Vreeswijk
Afgelegde afstand vandaag 17,5 Km
Vrijdag 13-06-2014 vandaag willen we wat vroeger varen als normaal, de havenmeester zou om 09.00 aanwezig zijn dus sleutel inleveren en vertrekken.
Ja maar de havenmeester kwam pas later dus uiteindelijk konden we pas om 09.45 vertrekken en we wilden eigenlijk voor de middag sper door Utrecht zijn.
Het eerste gedeelte verliep voorspoedig en al snel meerden we af in de zuidersluis na een vlotte schutting op naar de Noordersluis, eerst even wat snelverkeer laten kruisen op het Amsterdam Rijnkanaal en dan vlot naar de overkant.
Daar ging het een stuk minder vlot, de Noordersluis was nog met een schutting bezig en het tegen verkeer moest er dan ook nog in dus hier ging het wat minder.
Tegen 11.00 verlieten we de Noordersluis op naar de binnenstad van Utrecht met al zijn vaste bruggen.
De eerste niet oplettende watersporters die we tegen kwamen waren oma en kleinkind in een gehuurde kano, niet gehinderd door enige kennis van varen bleven ze van schrik midden in het vaarwater stil liggen, na ze met enige klem te hebben verzocht aan de kant te gaan konden we verder naar het volgende obstakel.
Even later kwamen we onder een van de vaste bruggen een rondvaartboot tegen, gelukkig weinig snelheid dus we lagen beide vrij snel stil, daarop ging rondvaart voor ons achteruit en maakte een passage SB SB mogelijk.
Daarna werden we getrakteerd op oeverwerkzaamheden waarbij ik soms een doorvaart breedte had van 3,4 meter, gelukkig zijn we zelf 3,2 dus ruimte ZAT.
Daarna als klap op de vuurpijl nog en poosje achter een vuilnisboot vast gezeten, maar uiteindelijk bereikten we net voor 12.00 de Weerdsluis, nu wist ik niet beter als alles is in Utrecht tussen 12.00 en 13.00 gesperd maar tot onze grote verbazing werden we keurig geschut en door de daarop volgende bruggen geholpen zodat we uiteindelijk zonder oponthoud door Utrecht konden.
We vervolgden onze weg op de Vecht richting Zuilen waar we net iets te vroeg waren voor de Plompbrug, deze was nog gesperd, na een paar minuten wachten konden we weer verder richting Maarssen wat ons einddoel was voor het komende weekend.
dag 11-1.jpg (436314 bytes)
dag 11-2.jpg (463396 bytes)
 
Maarssen
Afgelegde afstand vandaag 19,5 Km.
Zaterdag en Zondag zijn we in Maarssen blijven liggen, afwisselend bewolkt en zon maar nog steeds goed te doen en onze zonnepanelen blijven ons van voldoende energie voorzien om zonder walstroom te kunnen (nu al 2 ½ week).
Langs de Vecht is er tegenwoordig ook op een aantal plaatsen elektra en water aanwezig, vond alleen de prijs voor stroom wat idioot hoog, ligplaats zonder stroom €0,75 per meter met stroom €1,25 per meter dus voor een boot van 10 meter betaal je €5,00 aan stroom.
Op zaterdag op de fiets naar Breukelen gegaan, er zou volgens een streek krantje jaarmarkt zijn, ter plaatse aangekomen bleek die een week later te zijn, terug naar Maarssen waar dan maar een uitgebreide lunch zijn gaan eten.
Zondag eerst lekker uitslapen en ontbijten, echt zo’n dag van wat doen we vandaag, ik heb nog wat voorbereiding getroffen voor het schilderwerk wat er na de vakantie weer aan zit te komen.
Later op de dag nog maar een tochtje op de fiets gemaakt en zo was ook dit weekend weer om.
Maandag 16-06-2014 na het ontbijt is Ina nog even op de fiets naar het dorp gegaan voor een krant en brood, daarna gingen we op weg naar Weesp ons volgende reisdoel.
Een rustig tochtje over de vecht met af en toe een buitje regen, dus maar binnen sturen, hier en daar wat oponthoud door baggerwerkzaamheden en bruggen maar nadat we nog net voor de spertijd de bruggen in Vreeland waren gepasseerd ging het in een rustig gangetje op naar Weesp.
Ik blijf de vecht toch een mooi vaarwater vinden met prachtige landhuizen soms afgewisseld door een bouwval of een oude boot.
Uiteindelijk meerden we omstreeks 14.15 af in smal weesp waar we ook de volgende dag blijven liggen.
dag 12-1.jpg (504523 bytes)
dag 12-2.jpg (515827 bytes)
dag 12-3.jpg (530066 bytes)
 
Weesp
Afgelegde afstand vandaag 30,1 Km
Dinsdag 17-06-2014 alles rustig aan dus ook onze voortgang, we blijven nog een dag in Weesp liggen.
In de ochtend lekker rustig aan gedaan en even naar de markt geweest, mijn lopen wordt langzaam beter maar is nog niet wat het moet zijn.
In de middag een beetje rondom de boot gerommeld.
Woensdag 18-06-2014 vandaag gaan we weer verder eerst nog even water laden en dan het Amsterdam Rijnkanaal over richting Amsterdam, Ouderkerk a/d Amstel.
Maar zo als zo vaak ook vandaag weer een wijziging in het vaarplan, gelijk de gehele Amstel af gevaren en afmeren bij de Tolhuissluis, mispoes werkzaamheden aan de oever dus niet afmeren, gelukkig konden we 200 meter verder richting Bilderdam afmeren aan een keurig grasveldje, eigen picknicktafel, vuilnisbak en fietsenrek voor de deur.
Na het afmeren even en biertje en daarna nog maar even een kort rondje op de fiets naar Leimuiden.
dag 13-1.jpg (566912 bytes)
dag 13-2.jpg (480967 bytes)
 
Gemeente Kaag en Brasem (Bilderdam)
Afgelegde afstand vandaag 37,3 Km
Donderdag 19-06-2014 omdat we gisteren al behoorlijk ver waren gevaren voor ons doen blijven we vandaag maar weer eens liggen, de voorspellingen zijn niet al te goed, na het ontbijt direct op de fiets naar Leimuiden gegaan voor boodschappen.
Toen ik na terugkomst onder de vloer in de machinekamer keek wachtte mij een onaangename verassing, er lag een hoeveelheid water onder de vloer, gisteren geen vet doorgepompt en onze schroefasdoorvoering heeft de vervelende gewoonte om te gaan lekken als ik meer als 2000 toeren heb gedraaid, wat ik dus deed toen ik het Amsterdam Rijnkanaal overstak.
Werk aan de winkel, water weggepompt daarna de as doorvoering en de lekbak schoongemaakt vetpot aangedraaid en gelijk het drukstuk van het galan aan gedraaid, nu maar hopen dat het weer een tijdje goed is en niet vergeten dagelijks door te smeren.
Vrijdag 20-06-2014 gelukkig is het weer vandaag iets beter als gister (regen) na een wat minder goede nachtrust zijn we omstreeks 08.30 al op (lekker onder de aanvliegroute van schiphol).
Omstreeks 10.15 gaan de trossen los op weg naar Leiden, daar zullen we 1 dag blijven is de bedoeling.
Met een rustig gangetje gaan we over de drecht richting wetering daar had ik weer eens mot met het pontje ter plaatse, het lijkt wel of die het erom doet vlak voor je neus losgooien en de pleziervaart in het vaarwater zitten.
Verder over de Brassemmermeer richting de wijde Aa en dan verder over de Does naar Leiderdorp, alles liep gesmeerd tot aan de Doesbrug die was in de middag pauze.
Nu kun je daar nergens afmeren dus met veel kunst en vliegwerk de boot vlak voor de brug tegen het remmingwerk aangelegd en de tijd maar benut voor de lunch.
Tegen 20.50 kwam er een juffrouw met een keurig donkerblauw Gaasstra vest en opgestoken haar zeuren dat ik weg moest, ze wilde er langs met haar sloepje en geduld stond niet in haar woordenboek dus ik moest weg.
Na dit kleine oponthoud ging het verder richting Leiden, waar we omstreeks 14.15 afmeerden in de passantenhaven, voordat ik naar de brug ging om te betalen hadden we al besloten ook de Zaterdag in Leiden te blijven.
dag 14-1.jpg (518820 bytes)
dag 14-2.jpg (567057 bytes)
 
Leiden
Afgelegde afstand vandaag 23 Km.
Zondag 22-06-2014 vandaag gaan we weer langzaam richting huis, rond 10.00 gaan de trossen los om leiden achter ons te laten en richting jachthaven onklaar anker te gaan op de Rieker plas, ook nu hebben we weer alles mee, bruggen staan al open dus we kunnen in één keer doorvaren.
Na een tocht van ruim 4 uur meren we omstreeks 14.20 af in de jachthaven waar we zoals altijd zeer vriendelijk worden ontvangen en een mooi plekje krijgen toegewezen.
dag 15-1.jpg (560744 bytes)
dag 15-2.jpg (413245 bytes)
dag 15-3.jpg (448247 bytes)
 
Amsterdam
Afgelegde afstand vandaag 34,6 Km.
Maandag 23-06-2014 verder en verder naar het noorden, vandaag staat Purmerend op het programma waar we een dag extra zullen blijven liggen.
Om 10.10 vertrekken we bij het onklaar anker op weg naar de Nieuwe meer sluis, na een vlotte schutting gaan het de kostverlorenvaart op, achter ons vaart een groot jacht waarvoor alle bruggen open moeten, voordeel ik hoef niets te klappen, nadeel ik moet nu iedere keer wachten waardoor we er langer over doen als normaal, wij kunnen namelijk onder alle bruggen door maar ja oranje licht steeds net voor mijn neus uit dus weer wachten.
Nadat we uiteindelijk op het Noordzee kanaal zijn gaat het met een lekker gangetje richting de Willemssluizen welke bij aankomst al met open deuren op ons wacht dus weer vlot schutten en via het Noord Hollands kanaal op naar Purmerend.
Nadat we de sluis in Purmerend zijn gepasseerd hebben we tegenslag, de Beemsterbrug is defect, laat in de middag krijgen we te horen dat de brug weer is hersteld en na de spertijd kunnen we dan eindelijk afmeren in Where 17.55 net op tijd voor Nederland Chili.
dag 16-1.jpg (674535 bytes)
dag 16-2.jpg (586427 bytes)
dag 16-3.jpg (552576 bytes)
 
Purmerend
Afgelegde afstand vandaag 28,8 Km.
Dinsdag 24-06-2014 vandaag zijn we in Purmerend blijven liggen, even lopend naar de markt geweest wat voor mij een hele opgave is op me krukken maar ik moet oefenen.
Na de middag ook weer lopend naar de supermarkt voor wat boodschappen, daarna ging Ina nog wat statten en ik heb de rest van de middag op de boot doorgebracht.
Woensdag 25-06-2014 vandaag gaan we weer verder naar het noorden richting thuishaven, gelukkig werkt de Beemsterbrug nog steeds naar behoren zodat we omstreeks 10.30 weer het Noord Hollands kanaal opgingen.
Onze eerste stop is de Woude waar we even water willen tanken voordat we in Alkmaar afmeren.
Na het tanken ging het voorspoedig over het meer naar Alkmaar waar we omstreeks 14.00 afmeerden in Luttik Oudorp.
dag 17-1.jpg (516965 bytes)
dag 17-2.jpg (405104 bytes)
 
Alkmaar
Afgelegde weg vandaag 27,10 Km.
Donderdag 26-06-2014 na het ontbijt ging Ina nog even de wal op om een krant te kopen, na terugkomst de havendienst gebeld om een bediening van de brug bij Luttik Oudorp daar vertelde Romy ons dat de brug om 10.00 zou draaien, we hadden dus nog 4 minuten, gelukkig was ik al helemaal vaargereed zodat we keurig op tijd door de brug gingen op weg naar Nieuwe Niedorp.
Het is lekker weer en kan ik buiten sturen, anders had ik binnen moeten blijven staan, (de stuurstoel binnen heeft een gebroken poot) zeker aangepast aan de baas.
Met een rustig gangetje richting de spoorbrug bij St Pancras waar ik maar even hoefde te wachten op een bediening.
Verder liep alles op rolletjes ook de Roskamsluis was zo genomen waarna we omstreeks 12.45 afmeerden in de Rijd bij Nieuwe Niedorp, de laatste stop voor de thuishaven.
dag 18-1.jpg (438843 bytes)
dag 18-2.jpg (349127 bytes)
Nieuwe Niedorp
Afgelegde afstand vandaag 19,6 Km.
Vrijdag 27-06-2014 vanochtend werden we wakker door de regen ja we zijn weer bijna thuis, tegen 09.30 opgestaan en ontbijten.
Voordat we op pad gaan help ik Ina met het uitzoeken van al het wasgoed, uiteindelijk gingen we omstreeks 10.30 los van de wal, op weg naar Winkel voor een korte stop, even een krant kopen.
Nadat Ina de krant had gehaald gingen we onderweg naar Van Ewijcksluis, allereerst de Braaksluis waar we en kort oponthoud hadden maar om 12.15 voeren we de sluis uit, de snelheid zo ingesteld dat we met de brug van 14.00 in de thuishaven zouden binnenvaren.
Daar eerst langs de kade afgemeerd en de auto langszij geparkeerd om alles uit te laden, daarna de boot in de box afgemeerd.
De vakantie zit er op.
dag 19-1.jpg (343166 bytes)
dag 19-2.jpg (329088 bytes)
dag 19-3.jpg (285895 bytes)
 
Anna Paulowna (Van Ewijcksluis)
Afgelegde afstand vandaag 22,5 Km
Statistieken:
totaal aantal vaaruren 64 uur en 12 minuten;
totaal afgelegde kilometers 444;
gemiddeld brandstof verbruik 3 liter per uur;
totaal betaalde liggelden 185,40 in 19 betaalde plaatsen en 15 gratis ligplaatsen;
van de 34 dagen hebben we slechts 2 dagen walstroom gebruikt, na Haarlem alleen nog gebruikt gemaakt van zonne-energie.

Bekijk mijn stats