Vakantie 2015 naar: Noord Holland, Zuid Holland, Utrecht en Gelderland.
 
Noord Holland
 
Zuid Holland
 
Utrecht
 
Gelderland
Zaterdag 23-05-2015 om 11.00 de voordeur gaat op het nachtslot we gaan op vakantie, de laatste spullen in de auto en op weg naar de boot.
Omstreeks 11.45 verlaten wij WSV Onrust waar wij tegenwoordig liggen.
Er staat een frisse wind en een lekker zonnetje zodat ik wellis waar met een vest aan toch lekker buiten kan sturen.
De eerste etappe gaat naar Alkmaar en we hebben besloten via het noord Hollands kanaal te gaan, met een gangetje van 9 Km gaat het richting het zuiden.
De vlotbrug t'zand en st'maarten gaan vrijwel direct open, in burgervlotbrug duurt het wat langer en hebben we zo'n 15 minuten vertraging, de andere bruggen zitten lekker mee zodat we omstreeks 16.45 afmeren nabij het politie bureau in Alkmaar.
Tegen 20.45 wordt er op de deur geklopt, de vrouw van de boot naast ons of we een oplaadsnoertje hebben voor een samsung telefoon en dat was dus gelijk al onze eerste hulpverlening deze vakantie.
Naderen Stolperbrug
St Maartensvlotbrug
Ook het NoorHollands kanaal heeft zo zijn mooie plekjes
 

 
dag 01-1.jpg (304406 bytes)
 
dag 01-2.jpg (390093 bytes)
 
dag 01-3.jpg (435309 bytes)
 
Alkmaar
Afgelegde afstand vandaag 39,29 Km.
Zondag 24-05-2015 Toen ik om 08.00 wakker werd scheen het zonnetje al volop het was wel wat vroeg dus nog maar even blijven liggen en om 09.00 er uit.
Lekker koffie gezet en een eitje gekookt daarna uitgebreid ontbijt.
Na het ontbijt nog een bakkie gedaan en even het laatste vuil van boord, daarna op pad richting Zaandam.
Het was heerlijk weer en dus ook lekker druk op het water zonnetje volop met als gevolg een beetje verbrand, je moet ook geen zonnebrand gebruiken hoor.
Ons doel was om te kijken of we voor de Wilhelmina sluis konden blijven overnachten, echter alles vol maar we konden gelijk door de kleine sluis schutten naar de voorzaan.
Om 15.15 meerden we af bij WSV de Remming.
Nog even een rondje door Zaandam gewandeld en een boodschapje gedaan.
De molens langs de Zaan
Lekker op het achterdek
 
De molens van de Zaanseschans
 
dag 02-1.jpg (486023 bytes)
 
dag 02-2.jpg (575295 bytes)
 
dag 02-3.jpg (674636 bytes)
 
Zaandam
Afgelegde afstand vandaag 27,2 Km.
Maandag 25-05-2015 we werden we pas om 09.30 wakker, dus na alles te hebben gedaan gingen we om 10.45 op pad richting Bilderdam, we willen toch proberen om snel wat meer zuidelijk te komen.
We hadden ook vandaag weer zo goed als alles mee, de tocht over het Noordzee kanaal en door Amsterdam verliepen vlot.
De lunch hebben we al varend genuttigd.
De brug bij Vrouwenakker was blijkbaar al een tijdje niet bediend geweest want toen we daar aankwamen lagen er al een aantal boten te wachten.
Op het moment dat wij er waren ging de brug net open en konden we met het konvooi richting Tolhuissluizen daar moesten we één schutting laten lopen, waarna we vlot konden schutten.
We meerden niet veel later af aan een groenstrookje net voor Bilderdam.
Nadat we de boot afgemeerd hadden zijn we maar even de wal op gegaan om de benen te strekken en hebben we 5 Km gewandeld, wat heel goed is voor mijn enkel die nog steeds niet 100% na mijn ongelukje vorig jaar.
De skyline is wel veranderd
Ook nieuw
Maar ook nog herkenbare plaatjes
Weidse blik vanaf de Amstel
De nieuwe steigers in Uithoorn
 
dag 03-1.jpg (670405 bytes)
 
dag 03-2.jpg (634615 bytes)
 
dag 03-3.jpg (592037 bytes)
 
Gemeente Kaag en Brasem (Bilderdam)
Afgelegde afstand vandaag 39,58 Km.
Dinsdag 26-05-2015 vandaag gaan we niet zo ver dus we hebben geen enkele haast om te vertrekken.
Na het ontbijt eerst eens de BB zijde van de huid schoongemaakt, dat ging nu makkelijk omdat we aan een lage wallenkant lagen.
Na dit klusje nog een lekker bakkie koffie en maar eens op pad, de bruggen in Bilderdam en Lijmuiden werden direct bij aankomst voor ons gedraaid.
Tijdens de vaart besloten we nog even in Roelofarendsveen af te meren voor een paar boodschappen (en na een frikadel speciaal) gingen we verder naar ons reisdoel voor vandaag de Koppoel bij Rijpwetering, waar onze vrienden wonen.
Omstreeks 14.00 meerden we af.
 
dag 04-1.jpg (570093 bytes)
 
Gemeente Kaag en Brasem (Rijpwetering)
Afgelegde afstand vandaag 14,17 Km.
Donderdag 28-05-2015 vandaag nemen we weer afscheid van onze vrienden en vervolgen onze tocht richting Gouda het is een redelijk traject maar we willen een beetje opschieten naar beneden.
De weersvoorspellingen waren toch ook niet zo goed, nu dat viel alles mee net als onze trip.
Ik mag wel zeggen dat we op dit traject echt alles mee hadden, binnen 2 uur hadden we Alphen a/d Rijn bereikt, daar bleek de Juliana brug te zijn vervangen door een noodbrug waar ik niet onder door kon.
Na een paar minuten wachten doemde achter mij de morgenstond op, daar was dus het wachten op geweest.
Direct de schipper opgeroepen en hem duidelijk gemaakt dat ik SB wal nagenoeg stil lag en dat hij mij direct voorbij kon lopen.
Nadat ik dat ook duidelijk had gemaakt een de Engelse schipper voor mij konden we achter de morgenstond aan als een speer door Alphen en de bruggen op de Gouwe.
Na de draaibrug moest ik afhaken want het tempo van de morgenstond kon ik niet bij benen.
De jachten die het wel probeerden haalden we bij de hefbrug in Boskoop weer in, tja 2.35 kruiphoogte is toch wel lekker.
In Waddinxveen haalde de rest mij weer in en konden ze voorbij omdat de brug daar weg is voor reparatie.
Bij Gouda aangekomen konden we vrij snel achter de Brigitte aan schutten in de Juliana sluis.
Daarna gingen wij BB uit naar de gekanaliseerde Hollandse IJssel, nadat we ook vrij snel geschut waren door de waaiersluis, meerden we om 15.45 af achter de sluis, genoeg voor vandaag.
De defecte brug in Waddinxveen
De mallegatsluis bij Gouda
Overnachten achter de mallegatsluis
dag 05-1.jpg (624701 bytes)
dag 05-2.jpg (547130 bytes)
Gouda
Afgelegde afstand vandaag 37,50 Km.
Vrijdag 29-05-2015 we gaan vandaag naar Montfoort een tripje van niets dus ook niet al te veel haast.
We gingen om 10.15 op pad via de gekanaliseerde Hollands IJssel, een smal watertje met veel bochten, maar zoals zo vaak de laatste dagen hadden we weer alles mee.
De automatische brug in Hekendorp ging spontaan open en ook de bruggen in Oudewater gingen lekker snel, wel even €4,50 afrekenen.
Nadat we Oudewater achter ons hadden gelaten ging het richting Montfoort waar zowaar alweer de brug net werd opengedraaid en we omstreeks 12.30 afmeerden in het dorp.
En o zo lekker goedkoop om een brug te passeren
 
dag 06-1.jpg (522963 bytes)
 
Montfoort
Afgelegde afstand vandaag 18,27 Km.
Ook de zaterdag blijven we maar liggen, Ina werd wakker met migraine en het zou ook niet al te mooi weer zijn.
Dus deze dag benut om wat te doen aan het irritante lekken van de schroefas, 3 oude pakkingen verwijderd en vervangen door 2 iets dikkere, nu maar hopen dat het helpt anders moet ik nog eens aan de slag.
Tijdens de werkzaamheden had ik de fietsen vanuit het ruim even op de wal geparkeerd, toen ik deze weer opruimde zag ik dat van mijn fiets het versnelling kettinkje was gebroken dus alleen nog maar derde versnelling.
Zondag 31-05-2015 vandaag moet een topdag wezen (bedankt van Leur) regen, regen en nog eens regen.
Omdat we vandaag van Montfoort naar Vreeswijk gaan kan het allemaal rustig aan.
Na het ontbijt eerst naar de waterkraan gevaren en de tank weer gevuld en daarna onderweg naar Vreeswijk, het was doodstil op het water en de brugwachters die voor ons aan de slag moesten waren blij dat ze eindelijk wat te doen hadden.
Omstreeks 13.30 meerden we af in de passantenhaven waar we gelijk aan de lunch konden.
Daarna gelijk inspectie van de schroefasdoorvoering, het lijkt er op dat het werkt, ik zag geen lekkage er lag wel vet onder maar dat kan nog van daar voor zijn omdat ik de lekbak nog niet heb schoon gemaakt.
Het tweede project was mijn fiets repareren, met een noodherstelling met 2 tiwraps en een stukje nylon touw moest het lukken, echter door de regen nog niet kunnen testen.
Ook langs de Hollandse IJssel vele mooie plekjes
 
dag 07-1.jpg (496046 bytes)
 
Vreeswijk
Afgelegde afstand vandaag 17 Km.
Maandag 01-06-2015 vandaag staat de Linge op het programma, maar als zo vaak zijn we ook vandaag van gedachte veranderd en na precies een uur varen meerden we af in de passantenhaven van Vianen.
We waren hier nog nooit geweest dus waarom gelijk verder?
Nadat we eerst te voet eens hadden rondgekeken ging het na de lunch met de fiets op pad, ik had mijn fiets provisorisch hersteld met 2 tiwraps en een stukje Nylon en nu maar eens testen of het ook werkt, bij vertrek van de boot had ik alleen maar een 2e en een 3e versnelling.
Bij de eerste stop onderweg heb ik het touwtje nog iets strakker getrokken en jawel ik had weer 3 versnellingen.
Onze fietstocht langs de uiterwaarden van de Lek voerde ons naar Ameide, na daar een kopje koffie te hebben genuttigd zijn we met het pontje over gevaren en ging het voor de wind terug naar Vianen waar we met het pontje over gingen.
Een blik op de Lek
Stadspoort Vianen
 
dag 08-1.jpg (412027 bytes)
 
Vianen
Afgelegde afstand vandaag (jawel) 2,67 Km.
Dinsdag 02-06-2015 ook vandaag zijn we maar blijven liggen, toen ik vanmorgen ontwaakte stortregende het en het stormde, nu was dat al voorspeld dus geen nieuws.
Tegen 11.00 werd het droog en kon ik op mijn gehavende fiets op zoek naar een fietsenmaker voor onderdelen, deze was snel gevonden en ik heb gelijk zijn hele voorraad opgekocht (alle twee) gelijk een op voorraad.
Terug naar de boot en daar de fiets weer in orde gemaakt voor de volgende tochtjes.
Verder niet veel gedaan nog een rondje door Vianen gelopen en een beetje puzzelen, morgen gaan we verder.
Woensdag 03-06-2015 het weer is eindelijk wat beter het is droog en de wind is een stuk minder.
Voordat we uit Vianen vertrekken nog even snel naar de supermarkt om een krantje te kopen, direct na terugkomst gaan de trossen los en we zijn weer onderweg.
Ons reisdoel vandaag Meerkerk, geen idee wat ons daar te wachten staat en als het niets is gaan we gewoon verder.
Na het afmeren en alles op orde te hebben gemaakt gaan we de wal op om de omgeving te verkennen, het valt ons niet tegen en we blijven lekker liggen.
In Meerkerk de lunch genoten en daarna weer terug naar de boot, daar wat gerommeld en toen de gerepareerde fiets(en) de wal op en een rondje gedaan.
 
dag 09-1.jpg (418856 bytes)
 
Meerkerk
Afgelegde afstand vandaag 10,79 Km.
Donderdag 04-06-2015 om 08.15 werd er aan de deur geklopt, een meneer van Rijkswaterstaat die mij kwam vertellen dat ik mijn tros niet aan zijn bord mocht vast maken maar dat ik gebruik moest maken van de mini bolders recht onder mijn achterdek.
Ik heb de man gelijk gegeven, daarna gedacht barst maar en heb alles gelaten zoals het was.
Maar nu we dus wakker waren ook maar gelijk aan de slag, Ina maakt het ontbijt terwijl ik de buitenboel droog maak.
Tegen 09.00 gingen we op pad richting Arkel waar we omstreeks 10.30 afmeerden bij WSV de Gors waar we bijzonder vriendelijk werden ontvangen door de dienstdoende havenmeester.
Het was voor de eerste keer heerlijk weer zodat de sandalen en de korte broek aan konden.
Na de Lunch zijn we gaan fietsen door het prachtige groene hart van Nederland.
Fietsend en
smullend langs de Linge
Kwam Arkel zo aan zijn Wapen?
 
dag 10-1.jpg (383769 bytes)
 
Arkel
Afgelegde afstand vandaag 7,39 Km
Vrijdag 05-06-2015 ook vandaag blijven we te gast bij WSV de Gors, deze vereningings haven is beslist een aanrader mooi gelegen aan het begin van de Linge vriendelijke mensen en zeer goed sanitair.
Het is ruim 30 0C en wat doen wij we stappen doodleuk op de fiets, via het pontje naar de overzijde van De Linge en vandaar richting Leerdam.
Daar aangekomen eerst maar eens wat te drinken genomen en een lekkere sorbet met vers fruit, daarna even door Leerdam gekuierd en besloten we blijven morgen ook liggen, het was echt druk op de ligplaatsen die we gezien hebben.

Zaterdag 06-06-2015 ja ja ook vandaag zijn we maar blijven liggen, tijdens onze fietstochten hadden we al gezien dat het door het mooie weer waanzinnig druk was op de Linge en er geen ligplaats te vinden zou zijn.
Dus maar weer boodschappen gedaan in Arkel en een fietstochtje naar Gorinchem.

Zondag 07-06-2015 we gaan nu toch maar eens op weg na het ontbijt de elektrakabel opgeruimd en op weg om eerst nog even de watervoorraad aan te vullen, daar aangekomen bleek er al een schip te liggen dus even geduld (45 minuten).
Nadat we zelf onze tank hadden gevuld ging het omstreeks 10.45 onderweg richting Geldermalsen.
Het weer was lekker zonnig maar wel een stevige af en toe frisse wind, met een gangetje van ± 7,5 Km ging het richting Leerdam, net voorbij Leerdam kwamen we achter een partyboot te zitten waardoor we nog maar stapvoets konden varen.
Omstreeks 15.30 meerden we af bij WV achter 't veer
Varend op de Linge
Sluis Asperen
 
dag 11-1.jpg (394817 bytes)
 
Geldermalsen
Afgelegde afstand vandaag 32,45 Km.
Maandag 08-06-2015 ook vandaag houden we een stilligdag, in de ochtend diverse klusjes (bedden verschonen, wasjes draaien, de boot van binnen en van buiten schoonmaken), daarna boodschappen gedaan voor de lunch en avondeten.
Na de lunch de fietsjes maar weer op de wal gezet en een tochtje gemaakt naar Buren het stadje van de Oranjes, vaak onterecht gezegd dat het het eindpunt van de Linge is, echter Buren licht aan de Korne en niet aan de Linge.
Een bezoekje aan Buren
Het marechaussee museum
Dinsdag 09-06-2015 vandaag beginnen we aan de terugreis, ja de Linge loopt dood voor de pleziervaart bij Geldermalsen.
Op het programma staat Leerdam waar we 2 dagen willen blijven, we vertrekken omstreeks 10.50 uit Geldermalsen omstreeks 13.30 meerden we af bij WSV De oude horn.
Daar eerst maar eens geluncht om te vervolgen met een fietstochtje door de Betuwe.
Tegen 17.30 waren we terug moet en met een zere R..T en weer 30+ Km achter de pedalen.
 
dag 12-1.jpg (396026 bytes)
 
Leerdam
Afgelegde afstand vandaag 21,43 Km.
Woensdag 10-06-2015 het zonnetje scheen volop toen we wakker werden, we blijven vandaag in Leerdam dus lekker rustig ontbeten.
Ina gaat de krant halen en ik maak een sudoku na een lekker bakkie koffie is het tijd om wat lichaamsbeweging te nemen, we gaan op de fiets naar het Lingense bos het plan is om daar te lunchen en dan weer richting Leerdam te gaan.
Aangekomen in het Lingense bos bleek het restaurant gesloten, dus nood gedwongen moesten we verder om uiteindelijk in een eetcafé een broodje te kopen.
Tegen 15.00 waren we weer terug op de boot, na een tijdje uitblazen zijn we daarna lopend Leerdam in gegaan en hebben een ijsje met slagroom en aardbeien gegeten.
We eten vanavond in het restaurant van de jachthaven in Leerdam, patat met sla en een schnitzel en dat allemaal voor slechts € 8,75 prima hoor.
Donderdag 11-06-2015 we waren deze ochtend al op tijd wakker, dus besloten we na het ontbijt eerst nog boodschappen te doen in Leerdam.
Na de boodschappen nog even vuil en oud papier dumpen en dan gaan we onderweg, Op het programma staat wederom Arkel wat dus slechts een kort tochtje gaat worden.
Het weer is fantastisch dus de bimini top kan er op en na ruim een uurtje varen meren we af in Arkel, door de havenmeester krijgen we een mooi plekje aangewezen voor deze overnachting.
Ina gaat nog even lopend het naar het dorp en in tussentijd controleer ik de voortstuwing, de vervanging van de schroefas pakkingen is een goede zaak geweest want deze blijft nu mooi droog en het vet blijft er ook in, tevens een klein beetje olie in de motor zodat we morgen weer tip top op pad kunnen.
 
dag 13-1.jpg (398867 bytes)
 
Arkel
Afgelegde afstand vandaag 10,49 Km.
Vrijdag 12-06-2015 we zijn redelijk op tijd wakker en besluiten om na het ontbijt direct te vertrekken we nemen afscheid van de Linge en gaan onderweg naar Vianen.
Het is weer een warme dag dus zijn we blij met het beetje vaarwind, er is eigenlijk geen brug waar we echt op moeten wachten dus na een voorspoedige trip meren we 12.30 af in Vianen.
Na de lunch ga ik even snel naar de supermarkt om de hoek voor een krantje.
Het is weer warm dus wat doen wij? we gaan de boot soppen want die was best wel vuil geworden op de Linge, dus dat was zweten.
De avond maaltijd nuttigen wij bij de Italiaan vlakbij de haven en is zeker een aanrader.
 
dag 14-1.jpg (389092 bytes)
 
dag 14-2.jpg (418728 bytes)
 
Vianen
Afgelegde afstand vandaag 18,15 Km.
Zaterdag 13-06-2015 de boot doet haar naam geen eer aan vandaag, het regent een beetje en het is grijs.
Ina gaat nog snel even de krant kopen en een paar broodjes voordat we vertrekken, dan gaan we los nog even snel waterladen voordat we naar de sluis van Vianen varen, daar waren we net te laat, dus even een schutting wachten.
Omstreeks 11.30 draaiden we de Lek op richting Schoonhoven.
Maar onervaren als we zijn met getijde water waren we dus mooi een uur te laat vertrokken zodat we op een gegeven moment stroom tegen kregen en de snelheid terug liep naar 7 Km/h.
Bij Schoonhoven aangekomen keken we eerst in het oude haventje, ik was blij dat we geholpen door de straffe wind achteruit naar binnen waren gevaren zodat we er weer snel en makkelijk uit konden.
Dit was geen optie voor de nacht dus een klein stukje terug en toch maar naar Het Wilgerak daar afmeren was met de harde wind ook geen eitje maar het lukte zonder schade.
Brug over de Lek bij Vianen
 
dag 15-1.jpg (442826 bytes)
 
dag 15-2.jpg (470522 bytes)
 
Schoonhoven
Afgelegde afstand vandaag 24,5 Km.
Zondag 14-06-2015 vandaag gaan we naar Rotterdam, dit keer wat beter voorbereid dus om 08.00 uit bed en zo snel mogelijk op pad om maximaal te profiteren van de ebstroom.
Even over achten draaiden we de Lek weer op het is windstil en totaal niet koud, heerlijk weer om te varen dus, met en gangetje van zo'n 11 Km gaan we op Rotterdam aan.
Aangekomen bij de brienenoordbrug heb ik me via de marifoon gemeld bij de verkeer controle en kreeg van hen te horen dat ik mij weer moest afmelden als we de parkhaven indraaiden.
Eenmaal aangekomen in de Parkhaven bleek de parksluis nog op dubbel rood te staan, wie verwacht er dat een sluis pas om 11.00 gaat draaien? ik niet, dom want het staat gewoon in de almanak.
Maar na een paar minuten ging de sluis draaien en werd onze netjes schoongemaakt boot van voor tot achter met vuilwater besprenkeld, jammer die hef sluizen.
Uiteindelijk meerden we omstreeks 11.40 af bij WV Blijdorp.
Na de lunch hebben we de diergaarde bezocht en kwamen om 17.00 afgepeigerd weer aan boord.
Van Brienenoordbrug
en de Kuip
Oud
en Nieuw
En daar is hij ook geschikt voor
 
dag 16-1.jpg (471849 bytes)
 
dag 16-2.jpg (656315 bytes)
 
Rotterdam
Afgelegde afstand vandaag 36,21 Km.
Maandag 15-06-2015 ik had Ina beloofd dat ze vandaag mocht uitslapen na het vroege opstaan van gisteren, maar daar dacht een meneer met een motor grastrimmer heel anders over, die stond om 07.00 al dapper te maaien.
Maar niet laten ontmoedigen en toch nog maar even blijven liggen.
Omstreeks 10.00 zijn we gereed en verlaten we jachthaven Blijdorp richting Delft.
Netjes afgemeld bij de hoge brug in het schiekanaal en kreeg van de brugwachter te horen dat we direct na de brug een binnenvaart zouden tegenkomen, in overleg met de schipper een SB / SB passage afgesproken waarna we rustig richting Delft konden varen.
In Delft meerden we af in de Zuidkolk recht voor het haven kantoor, daar werden we hartelijk ontvangen door de havenmeester.
In de middag hebben we een beetje door Delft gewandeld en 3 keer de Jumbo supermarkt bezocht (pffff).
Later op de dag kregen we nog visite aan boord en voor we het wisten was het 22.00.
Tussen Rotterdam en Delft
Aankomst in Delft
 
dag 17-1.jpg (656971 bytes)
 
Delft
Afgelegde afstand vandaag 11,23 Km.
Dinsdag 16-06-2015 na lekker te hebben uitgeslapen en het ontbijt begon de dag spectaculair, achter ons lag een huurboot die tijdens het ontmeren maar even flink hard achteruit tegen zijn achterligger aanklapte en dacht dat hij daarna wel gewoon weg kon varen.
Nadat ik mijn gegevens had doorgegeven aan de getroffen schipper (getuige) zijn we onderweg gegaan richting Leiden, ondanks alle lage bruggetjes schoten we toch lekker op, toch fijn een kruiphoogte van 2,35 nergens oponthoud.
Omstreeks 12.00 kwamen we aan in de sluis van Leidschendam, daar besloten we om toch maar niet naar Leiden te varen maar om hier te overnachten.
In de middag even de fietsen tevoorschijn gehaald en een kort tochtje gefietst.
Daarna ging Ina nog even winkeltjes kijken en heb ik de schroefaswerkbus maar weer iets nagezet, de eerste drupjes water kwamen weer tevoorschijn.
Leidschendam
 
dag 18-1.jpg (593237 bytes)
 
Leidschendam
Afgelegde afstand vandaag 11,96 Km.
Woensdag 17-06-2015 om 07.15 werd ik wakker doordat er een binnenvaartschip voorbij kwam, deze moest door het sluisje van Leidschendam en dat gaat tergend langzaam had ik gisteren al gezien.
Dus omgedraaid en nog maar even verder slapen, omstreeks 09.00 werd ik weer wakker omdat Ina uit bed ging.
Opgestaan, wassen en aankleden, toen ik de gordijnen opendeed kwam er achteruit wederom een binnenvaartschip uit de sluis, deze ging precies voor ons even draaien wat een precisie was dit, met zo weinig ruimte keren klasse hoor.
Na de dagelijkse bezigheden vertrokken we richting Leiden, door onze kruiphoogte hoefde er nauwelijks een brug voor ons open zodat we om 11.30 afmeerden in de passantenhaven van Leiden.
Na de middag even wat winkeltjes kijken en vanavond ouderwets naar de bioscoop.
 
dag 19-1.jpg (597887 bytes)
 
Leiden
Afgelegde afstand vandaag 13,12 Km.
Donderdag 18-06-2015 alles rustig aan deze morgen, we hebben tijd genoeg vandaag, we gaan op weg naar huis eerst weer bij onze vrienden langs.
Na het ontbijt en een frisse douche gaan we boodschappen doen, even de noodzakelijke voorraden inkopen.
Omstreeks 14.00 verlaten we de passantenhaven van Leiden en gaan onderweg naar de koppoel waar we omstreeks 15.15 afmeren en hartelijk worden ontvangen.
dag 20-1.jpg (607654 bytes)
Gemeente Kaag en Brasem (Rijpwetering)
Afgelegde afstand vandaag 9,81 Km.
Zaterdag 20-06-2015 we hebben afscheid genomen van onze vrienden en gaan onderweg naar Haarlem, met 1600 Omw/min op de indenor goed voor ± 9 Km/h gaan we noordwaarts, het zit ons van het begin tot het einde mee er was in het hele traject geen brug waar we langer als 3 min oponthoud hadden met als gevolg dat we om 14.15 voor de Catharijne brug afmeerden.

Afgelegde afstand vandaag 25,5 Km.
Goed zeemanschap ???
dag 21-1.jpg (521149 bytes)
dag 21-2.jpg (448784 bytes)
Haarlem
Ook zondag zijn we in Haarlem gebleven, mijn broer kwam nog even langs en met zijn drieën zijn we nog even bij zijn dochter op visite geweest in het revalidatie centrum.
Daarna nog even door de stad slenteren het was muziek feest en even een patatje gegeten, avondmaaltijd ook weer binnen.
Maandag 22-06-2015 na het opstaan wilde ik eerst even gaan douchen, alle spullen gepakt en onderweg naar de douche daar aangekomen bleek je een speciale munt nodig te hebben om binnen te komen (die had ik dus niet) dus onverrichter zake terug naar de boot, dan maar niet douchen.
Na het ontbijt direct de boot vaarklaar gemaakt en contact opgenomen met de havendienst om een bediening van de brug aan te vragen.
Vrijwel direct kwam er een brugwachter die ons er door liet en zo ging het richting Spaarndam, na nog even een kort oponthoud bij brug 1 konden we verder.
Ook het schutten ging gelukkig vrij snel, we waren de sluis nog maar net uit of er kwam een enorme hoosbui.
Verder hadden we onderweg naar Zaandam geen bijzonderheden en gingen omstreeks 12.30 door de kleine sluis in Zaandam, daar meerden we af direct na de sluis waar we de nacht door zullen brengen.
dag 22-1.jpg (672295 bytes)
Zaandam
Afgelegde afstand vandaag 19,42 Km.
Dinsdag 23-06-2015 vandaag was een koude grijze dag, nadat ik nog even een krantje had gehaald gingen we onderweg richting Broek op Langedijk.
Onderweg besloten we nog even aan te meren in Wormerveer om even wat vers brood te halen bij de bakker, ook gelijk maar een visje gekocht en een lekker stukje worst voor bij de borrel.
Daarna ging het verder richting Alkmaarder meer waar we dwars over heen gegaan zijn om zo snel mogelijk op de plaats van bestemming te komen.
Net voor de bolspoorbrug werden we geconfronteerd met baggerwerkzaamheden en de bouw van een nieuwe brug.
Om 14.40 werd de bolspoorbrug voor ons gedraaid waarna we onze weg vervolgden en omstreeks 15.00 afmeerden in het haventje van Broek op Langedijk waar we eerst de watertank vulden en daarna het laatste beschikbare plaatsje aan de kade innamen.
Direct aangemeld bij de havenmeester en een sleutel voor het sanitair gehaald.
dag 23-1.jpg (637938 bytes)
dag 23-2.jpg (540523 bytes)
dag 23-3.jpg (473413 bytes)
Broek op Langedijk
Afgelegde afstand vandaag 30,66 km.
Donderdag 25-06-2015 we zijn nu echt op de thuisreis, nog één tussenstop en we zullen weer afmeren in Den Helder.
Maar eerst nog even de krant kopen en de sleutel van het toilet gebouw retourneren en dan gaan we los op weg richting Winkel in de hoop op een plaatsje aan de Omval.
Het is weer lekker weer geworden na de koude dagen van de afgelopen tijd, we zitten lekker op het achterdek in het zonnetje.
Dan naderen we de Roskamsluis welke al openstond toen we aankwamen en samen met nog twee boten werden we snel geschut.
Uiteindelijk meerden we om 12.30 af in Winkel hier gaan we voor de laatste keer een hapje eten op de wal voordat we weer in de routine van thuis vallen.
dag 24-1.jpg (414641 bytes)
Winkel
Afgelegde afstand vandaag 13,29 Km.
Vrijdag 26-06-2015 voor de laatste keer wakker worden op de boot, het is 09.00 en we staan op, het eten van gisteren is ons beide niet al te goed bevallen en wij raden de Italiaan in Winkel dan ook niet aan.
Na het ontbijt en een lekker bakkie koffie gaan we onderweg, op naar onze thuishaven Den Helder.
Na ongeveer 30 minuten arriveerden we bij de Braaksluis waar we via de intercom hoorden dat de sluismeester op een andere sluis was, na 10 minuten wachten konden we schutten en onze weg vervolgen naar Den Helder.
Via Kolhorn, Waardkanaal, Amstelmeer, Balgzandkanaal en Noord Hollandskanaal.
Om 14.00 meerden we af in onze box bij WSV Onrust, de vakantie zit er op.
dag 25-1.jpg (401035 bytes)
dag 25-2.jpg (378125 bytes)
dag 25-3.jpg (279354 bytes)
Den Helder
Afgelegde afstand vandaag 30,35 Km.
Totaal afgelegd 522,93 Km
Aantal motor uren 69,7
Totaal betaalde liggelden € 218,35
Brandstof verbruikt 250 Ltr dit is gemiddeld 3,6 Ltr/h niet gek toch voor een 92 PK 6 cilinder.
Totaal afgelegd op de fiets 205 Km
Geschat waterverbruik 1000 liter voor koken afwassen, toet wassen, tandenpoetsen  en koffie.
Ook de vrijdag blijven we in de koppoel liggen.

Bekijk mijn stats