Maandag 8 juni 2020 de sanitaire voorzieningen in de jachthavens zijn nog niet open, maar daar laten we ons niet door tegenhouden.
We hebben ons eigen toilet en een Solar douche (warmwater zak) dus we redden ons wel.
Tegen 11.30 verlieten we de thuishaven van WSV Onrust en gingen onderweg naar Kolhorn, onderweg wilde we even afmeren in ’T zand maar dat viel tegen de 3 x 24 steiger was geheel gesloopt en er werd druk gewerkt aan een nieuwe steiger.
Daarop maar tijdens het varen de boterham genuttigd en direct door naar Kolhorn waar we omstreeks 15.00 afmeerden
Gelijk nog even een paar kleine afstellingen gedaan aan de kabels van de keerkoppeling want die was na vorig weekend vervangen i.v.m een gebroken kabel van de buiten besturing.

Afgelegde afstand vandaag 29,8 Km
De corona vakantie naar: Noord Holland, Zuidholland, Utrecht, Brabant, Limburg en Gelderland
Noord Holland
Zuid Holland
Utrecht
Brabant
Limburg
Gelderland
Kolhorn
gemeente Hollands Kroon
Dinsdag 9 juni 2020 toen we wakker werden was het een grijze dag, maar wel droog nadat we even de kachel hadden aangezet om de kou er uit te jagen, gingen we lekker ontbijten.
Na het ontbijt en het opruimen gingen onderweg richting Broek op Langedijk, kort na het losgooien kwamen we bij de Braaksluis waar een kwartiertje oponthoud hadden.
Na het schutten was het recht toe rechtaan naar de Roskamsluis die al open stond toen we aankwamen zodat het schutten vlot ging en we een klein half uurtje afmeerden aan de 3 x 24 steiger bij de Broekerhaven.
Later die middag meerde vrienden van onze vereniging voor ons af, na een bakkie en een borrel was het tijd voor de avondhap.

Afgelegde afstand vandaag 17,44 Km
Broek op Langedijk
gemeente Langedijk
Woensdag 10-06-2020 nadat we nog even gezellig koffie hadden gedronken op de Sunshine was het tijd om verder te gaan.
Om 11.10 passeerden we de spoorbrug van Sint Pancras om onder een grauwe lucht op weg te gaan naar on reisdoel voor vandaag Purmerend waar we na een vlotte schutting omstreeks 14.30 afmeerden.
Na alles afgezet en opgeruimd te hebben gingen we even de stad in om een kaart te kopen voor de verjaardag van onze kleinzoon.

Afgelegde afstand vandaag 30,09 Km
Purmerend
Donderdag 11 juni 2020 Al om 07.00 werd ik gewekt door een schip wat de sluis inging, na nog een tijdje dommelen zijn we om 08.30 maar opgestaan.
Het was grijs en het motregende, tegen 09.45 gingen we onderweg richting Uithoorn.
Rond 12.00 lagen we voor Willemssluizen het motregende nog steeds.
Nadat ik de sluis uit was gevaren stopte het met motregen om over te gaan in serieuze regen en tegen de tijd dat ik door Amsterdam was had ik niet veel droogs meer aan mijn lijf.
Met droge kleding en een lekker broodje ei gingen we door naar Uithoorn waar we om 15.00 afmeerden, na het lopen van een rondje (het was intussen droog) wilde ik aan/uit net activeren, kosten €17.00 voor een nacht twee bolders lenen, dat was me te gek dus trossen los en naar een vrije ligplaats een stukje verderop aan de Amstel.

Afgelegde afstand vandaag 42 Km
Vrouwenakker
Gemeente Nieuwkoop
Vrijdag 12-06-2020 klokslag 10 uur vertrokken we om een paar minuten later brug Vrouwenakker te passeren, met een rustig gangetje op weg naar de tolhuissluis die al open stond voor ons.
Na het schutten SB uit de Drecht op waar de brug in Bilderdam en in IJsselmuiden direct voor ons bediend werden daarna zonder oponthoud naar de Meerbrug om omstreeks 12.30 af te meren in de Koppoel bij onze vrienden, hier zullen we de komende dagen blijven.

Afgelegde afstand vandaag 18,51 Km
Rijpwetering
Gemeente Kaag en Brasem
Zaterdag zijn we heerlijk wezen fietsen rondje Lisse, halverwege even gestopt om een portie kibbeling te nuttigen.
Toen we na 38 Km weer terug waren was de afstand voor de dames toch een beetje te ver voor de eerste keer (zadelpijn en zere benen).
Na een warme douche zijn we s ’avonds lekker uit eten geweest bij de Vergulde Vos, wat zo als altijd weer voortreffelijk was.
Zondag zijn we maar een beetje bij de boot blijven hangen.
Maandag vriend kees geholpen met wat klusjes aan zijn PC en daarna even boodschappen wezen doen in Roelofarendsveen, weer 10 Km op de fiets.
Op de terugweg was het prijs, een lekke band, uiteraard de achterband, na onderzoek maar besloten zowel de binnen- als buitenband te vervangen.

Dinsdag 16 juni 2020 s ’morgens eerst weer naar Roelofarendsveen (weer 10Km) voor een nieuwe fietsband welke tegen 10.30 weer gemonteerd was, daarna de fietsen op dek en afscheid genomen van onze vrienden waarop we om 11.00 vertrokken.
Eerst naar jachthaven de kaag om de watertank te vullen en daarna richting Koudekerk a/d Rijn waar we afmeerden op een vrije ligplaats.
Even een wandelingetje gedaan en een halfje brood gescoord.
Net terug op de boot kwam er een enorme plens bui uit de lucht.

Afgelegde afstand vandaag 20,89 Km
Koudekerk a/d Rijn
Gemeente Alphen a/d Rijn
Woensdag 17-06-2020 het heeft gisteravond en vannacht flink geregend, daardoor moesten bijna alle ramen dicht waardoor het best warm was binnen.
Na een zwoele nacht werd ik om 06.00 gewekt door langsvarende beroepsvaart, toch maar even omgedraaid en om 09.00 eruit, na het ontbijt onderweg naar onze bestemming Gouda.
Zoals zo vaak hadden we weer eens alles mee, Alphensebrug stond open de spoorbrug dito en de hefbruggen van Boskoop en Waddinxveen kunnen we onderdoor.
Ook de grote sluis bij Gouda was snel genomen waarna we BB uit draaiden richting de Waaiersluis die is zo klein dat geeft nooit oponthoud, waar we na de sluis aan BB zijde van de gekanaliseerde Hollandse IJssel rond 14.00 afmeerden.
Die middag was het broeierig heet zodat we de rest van de middag lui aan boord bleven.

Afgelegde afstand vandaag 25,88 Km
Gouda
Donderdag 18 juni 2020 vandaag een stilligdag in de ochtend een beetje luieren en de krant lezen en daarna boodschappen gedaan.
S ’middags heerlijk wezen fietsen richting Haatrecht en via Stolwijk weer terug goed voor 30 Km.
Na het eten ging Ina onder de solar douche terwijl ik de afwas deed, waarna ik ook wilde douchen, echter het was inmiddels gaan stortregenen zodat ik maar in de regen op het achterdek ging ook lekker om op te frissen.
Vrijdag 20-06-2020 vandaag gaan we naar Haastrecht wat toch al snel een reis is van zo’n 20 minuten. Na het ontmeren ging het vlot naar de Goverwellebrug welke op de waterkaart staat voor een hoogte van 2,85 wat dus niet waar is slechts 2,5 mtr maximaal.
Na dat ik een aantal wachtende schepen passeerde kropen we onder de brug door om 15 minuten later in Haastrecht af te meren.

Afgelegde afstand vandaag 2,82 Km.
Haastrecht
Gemeente Krimpenerwaard
maandag 22 juni 2020 De afgelopen dagen zijn we in Haastrecht blijven liggen, het was heerlijk weer en de mensen zijn er erg vriendelijk.
Zaterdag een fietstocht gedaan rond de Reewijkseplassen wat een erg mooi gebied is.
Vanochtend moesten we dan toch echt weg, ons water was bijna op en het tappunt stond aan de andere zijde van de brug.
Nadat we onze tank weer hadden gevuld ging het met en slakken gangetje richting Oudewater waar we omstreeks 11.35 afmeerden aan een mooi stukje strak gemaaid gras, ook hier blijven we weer een paar dagen liggen, zolang het mooi weer blijft en we zonder walstroom en een douche kunnen.

Afgelegde afstand vandaag 7,31 Km
Oudewater
Dinsdag 23 juni 2020 het is heerlijk weer en zo’n 28 graden na even wat brood te hebben gekocht gaan we fietsen van Oudewater naar Lopik dan langs de Lek naar Schoonhoven daar een uitgebreide lunch genoten en even winkeltjes gekeken.
Daarna richting Haastrecht en via Hekendorp weer terug, tegen vieren waren we weer aan boord en hadden er ruim 42 Km opzitten.

Woensdag 24-06-2020 het is erg warm vandaag dus we doen niets vandaag echt helemaal niets.

Donderdag 25-06-2020 Ondanks de hitte besluiten we toch maar een klein stukje te gaan fietsen, we gaan richting Montfoort een stukje van 8 Km kunnen we gelijk even kijken of het er druk is met pleziervaart, niet dus, even rustig als alle plaatsjes lang de gekanaliseerde Hollandse IJssel.
Nadat we er een ijsje hadden genuttigd ging het weer terug naar de boot waar we lekker hebben gebarbecued op de COBB.
Vrijdag 26-06-2020 na een warme plak nacht en 4 dagen Oudewater gaan we toch maar weer eens verder onze bestemming Montfoort, een stukje van niets.
Na een goed uurtje varen meren we af in Montfoort, de plekken waren voor het uitkiezen zo rustig was het.
Een fijn iets was dat de sanitaire voorzieningen bij het zwembad open waren zodat we na 14 dagen eindelijk weer eens een echte douche ter beschikking hadden i.p.v. onze solar douche op het zwemplateau.

Afgelegde afstand vandaag 8,49 Km
Zaterdag 27 juni 2020 vandaag zijn we aan boord gebleven, het was bewolkt regende af en toe en er stond een aardig windje.
Toen het s’middags wat beter werd ging Ina nog een flinke wandeling maken, maar ook die werd nog getrakteerd op een paar spetters, maar met 10 Km in de kuiten toch lekker uitgewaaid.
Montfoort
zondag 28 juni 2020 We waren reeds om 08.00 wakker, rustig aan ontbeten en daarna naar de waterstijger achter het zwembad, daar de tank weer volgegooid en op weg naar passantenhaven Plettenburg in Vreeswijk.
De reis verliep zonder enig oponthoud zodat we om 12.15 met een inmiddels harde wind afmeerden.

Afgelegde afstand vandaag 17,5 Km
Vreeswijk
Gemeente Nieuwegein
Maandag 29 juni 2020 vanochtend waren we al vroeg wakker van het gekraak vande trossen, er stond en stevige wind recht op de kop.
Wat doen we? Blijven liggen of toch verder gaan, na het ontbijt hakten we de knoop door we gaan varen.
Uit informatie bleek dat de Koninginnesluis in Vreeswijk pas om 10.30 zou draaien, dus op het gemak vaar gereed gemaakt en onderweg naar de sluis.
Daar aangekomen  lagen er al een aantal schepen te wachten dus netjes achteraan gesloten en wachten op onze beurt.
Even over haf elf gingen de sluisdeuren open en konden alle 10 de schepen naar binnen om te schutten.
Na het schutten direct de Lek overgestoken naar de grote sluis bij Vianen die al opstond toen wij er aankwamen.
Ook hier ging het schutten vlot zodat we om 11.45 afmeerden aan de passanten steiger in Vianen, waar het tegenwoordig niet meer gratis is en het dus ook vrij rustig was Aan/Uit net rekende voor ons €12,95 met elektra.

Afgelegde afstand vandaag 3,69 Km
Vianen
Gemeente Vijf Herenlanden
Dinsdag 30 juni 2020 de zomer is even voorbij het is grijs en nat en de weerberichten voor de komende dagen zijn ook niet hoopgevend.
We hebben totaal geen haast, dus na het ontbijt eerst rustig koffie gedronken en daarna onderweg naar Meerkerk of Arcen we weten het nog niet.
Na anderhalf uur varen passeren we de Meerkerksebrug, er is plaats genoeg en er staan bolders om aan af te meren dus we besluiten om te blijven liggen.
Later in de middag word het weer een beetje beter en lopen we nog een rondje door Meerkerk.

Afgelegde afstand vandaag 11,48 Km
Meerkerk
Gemeente Vijf Herenlanden
Woensdag 01-07-2020 Het is niet al te best weer vanochtend beetje regen en harde wind, er is niets te doen in Meerkerk maar we besluiten toch nog maar een dag te blijven liggen.
In de middag wordt het droog en Ina besluit te gaan wandelen en ik doe even een paar boodschappen.
Donderdag 02-07-2020 er staat nog steeds een stevig windje maar we gaan varen, Arkel staat op het programma ook dit is een stukje van niets en met een beetje vertraging van de spoorbrug meren we na 1 uur en 24 minuten afmeren bij WSV de Gors waar we zoals altijd zeer hartelijk worden ontvangen door dienstdoende havenmeester die ons een mooi plekje aanwijst.
De middag staat in het teken van wassen, na bijna vier weken hebben we aardig wat verzameld.

Afgelegde afstand vandaag 7,64 Km
Arkel
Gemeente Giesenlanden
Vrijdag 03-07-2020 ook vandaag is de dag gewijd aan wassen waar Ina bijna de hele dag druk mee was.
Ik zelf ben met de fiets naar Gorinchem geweest om een slager op te zoeken, deze is in Arkel niet meer te vinden.
zaterdag 04-07-2020 Het is al 09.30 als we wakker worden, het is grijs en het regent.
Dit belooft een saaie dag te worden, we hadden vandaag een fietstocht gepland maar het weer gooit roet in het eten, misschien wordt het vanmiddag beter?
zondag 05-07-2020 Het is niet veel beter weer geworden dat betekent weer een dag binnen zitten, gelukkig wordt het in de middag wat beter zodat Ina toch nog even een stukje kan gaan wandelen.
Ikzelf besteed de tijd met het kijken naar de formule 1.
Maandag 06-07-2020 vandaag gaan we weg uit Arkel, we zijn op tijd wakker en na het ontbijt gaan we eerst water laden, klokslag 10.00 gaan we op weg richting Gorinchem.
Onderweg krijgen we alvast een paar verfrissende regenbuien zo ook vlak voor de sluis, maar gelukkig konden we droog schutten.
Na het schutten draaiden we de Merwede op die door de harde wind best we wat onstuimig was, de ventilator kon het zeetje niet aan en belande op de vloer, maar dat was alles.
Wat schuin opstekend tegen de golven en wind bereikte de overkant waar we BB uitdraaiden richting Woudrichem.
Daarna met een rustig gangetje richting Wilhelminasluis die al open stond toen we aankwamen, na het schutten zonder oponthoud naar Heusden waar we na 3½ uur afmeerden aan de meldsteiger.
Nadat we ons gemeld hadden moesten we in box 314 met een inmiddels behoorlijk harde wind meerden we af op de eindbestemming voor vandaag.

Afgelegde afstand vandaag 25,61 Km
Heusden
Dinsdag 07-07-2020 vandaag verlaten we Heusden weer om 10.00 waren we gereed echter er kwam zo’n donkere lucht dat we het vertrek maar even uitstelde.
Om 10.30 gingen we dan toch weg op weg naar Geertruidenberg waar we precies 3 uur later weer afmeerden in de passantenhaven.

Afgelegde afstand vandaag 24,05 Km
Geertruidenberg
Woensdag 08-07-2020 de dag begon slecht, reeds voor 08.30 stond er iemand irritant op de boot te kloppen (havenmeester) ik me bed uit en betalen.
Het regende een beetje, maar na het ontbijt gaan we toch gewapend met paraplu aan de loop want we willen toch ook wat zien van Geertruidenberg.
Erg veel te lopen was er niet want zo groot is het niet maar gewapend met en halfje brood keerden we weer terug.
Terug aan boord besluit Ina nog even terug te lopen om een kaart op de bus te doen.
Uiteindelijk gaan we rond 11.30 varen naar Oosterhout waar we om 12.30 afmeren in jachthaven Suis1.
In de middag gaan we tussen de buien door toch naar het centrum, het winkelhart is geheel overdekt, en hebben een drankje genuttigd op een pleintje.

Afgelegde afstand vandaag 8,04 Km
Oosterhout
Vrijdag 10 juli 2020 we zitten de laatste dagen een beetje opgesloten aan boord, telkens weer regen op het laatst wordt je er een beetje zat van.
Donderdag nog wel even op de fiets bij het bunkerstation een nieuwe gasfles gehaald om de voorraad aan vullen, en in de middag nog en fietstochtje van 23 Km gemaakt.
We vertrouwden op de buienradar, fout want we kregen gewoon weer motregen onderweg.
zaterdag 11-07-2020 Vandaag nog maar 2 dagen bijgeboekt, het is eindelijk mooi weer dus we gaan vandaag de lange route fietsen deze gaat via Geertruidenberg naar Drimmelen en weer terug naar Oosterhout.
In Drimmelen op en terrasje aan het water lekker geluncht, tijdens de lunch ontving ik een appje dat vrienden van onze vereniging ook daar waren gearriveerd en wilde weten waar ik lag.
Bij terugkomst op de haven even lekker samen een biertje gedronken en bijgepraat.
zondag 12-07-2020 het is mooi weer en we gaan weer lekker een stukje fietsen, bij terugkomst even de formule 1 gekeken zo goed en zo kwaad als het ging.
S ’avonds zijn we met zijn vieren lekker wezen eten bij de Griek.
En zo was er weer een week voorbij.
Maandag 13 juli 2020 Om 07.30 was ik al wakker, ik was met een barstende hoofdpijn op tijd naar bed gegaan en werd met een zere heup wakker van het lang op een zij liggen.
Na het wassen en aankleden eerst de watertank weer op getopt en daarna vuil gestort, ondertussen had Ina voor het ontbijt gezorgd.
Na een lekker bakkie koffie ging de stroom eraf en om 09.55 voeren we de box uit en achter onze vrienden aan die net voor ons wegvoeren.
De tocht gaat vandaag naar Tilburg we konden vrij snel sluis 1 in waarna er in een flink tempo werd gevaren, ik moest de Peugeot opvoeren tot ruim 2000 toeren om een beetje bij te blijven wat ik eigenlijk een beetje te veel vind.
Na 17 KM kwamen we bij sluis 2 die al openstond zodat het schutten vlot verliep, evenals sluis 3,
Ook alle lage bruggen nabij Tilburg werden snel bediend zodat ons konvooi snel door kon varen, uiteindelijk meerden we om 15.15 af in de Piushaven in Tilburg.

Afgelegde afstand vandaag 26,3 Km
Tilburg
Ook Dinsdag zijn we in Tilburg blijven liggen het weer was niet van dien aard dat varen leuk was, regen regen en nog eens regen.
Maar het had ook een positieve kant, wassen was er gratis, dus na 2 dagen Tilburg lag alles weer schoon in de kast

Woensdag 15 juli 2020 we hebben besloten dat we vandaag om 10.00 door de brug willen, toen de havenmeester vanochtend gespot werd hebben we gelijk afgerekend en alles vaarklaar gemaakt.
Om 09.50 gingen we los van de kant, er lagen inmiddels al 2 schepen voor de brug waarvan de achterste ontzettend rookte en de voorste iedereen ophield.
Al met al waren we net te laat op het Wilhelminakanaal waardoor we vast kwamen te zitten achter een duwstel en dus bijzonder langzaam richting sluis vier voeren, uitgerookt door het schip voor ons.
Bij sluis vier bleef het duwstel liggen en konden wij schutten, intussen hadden we kans gezien om de rokende boot voor ons naar achter te werken, daar waren we mooi vanaf.
Uiteindelijk meerden we rond 14.00 af nabij Oirschot er zijn hier geen voorzieningen maar je licht er wel mooi, direct onze vrienden meerden direct achter ons af.
In de middag hebben we Oirschot een beetje verkend en hebben we nog 25 Km gefietst.

Afgelegde afstand vandaag 19,23 Km
Oirschot
Een herinnering aan het schijnvliegveld dat in de tweede wereldoorlog bij Oirschot lag
Vrijdag 17 juli 2020 na 2 dagen Oirschot zijn we onderweg, om 09.30 gingen de trossen los en op weg naar Aarle – Rixtel.
Ik had verkeerd gelezen wat de routeplanner aangaf, ik dacht allemaal hoge bruggen, dus geen bediening, fout er moesten er toch 6 open maar dat ging zo vlot dat ik vrijwel nergens vaart hoefde te verminderen.
Toen we de sluis naderden snel de willen overboord, ik was niet de enige die mis zat vandaag, Ina had niet op de kaart gezien dat deze sluis (of wat er van over is) altijd open staat.
Bij de laatste brug kreeg ik op de marifoon te horen dat er werkzaamheden aan de brug waren en dat het even kon duren, niet dus de werkzaamheden werden direct gestaakt en de brug bediend.
We lieten het Wilhelmina kanaal achter ons en draaiden het doodlopende kanaaltje in naar de passantenhaven van Aarle – Rixtel waar we om 12.30 afmeerden.
Aangenaam was de verrassing dat er tegenwoordig elektra aanwezig is, zo konden we alles weer eens lekker opladen.
In de middag ben ik eerst eens naar de kapper geweest om mij te laten verlossen van mijn inmiddels toch wel erg lang geworden haar.
Daarna hebben we nog een fietstochtje van 25 Km gemaakt en zo was deze dag ook weer voorbij.

Afgelegde afstand vandaag 23,94 Km
Zaterdag 18-07-20 vandaag staat in het teken van schoonschip en rust, s ’morgens hebben we boot van binnen en van buiten eens goed schoon gemaakt en de bedden verschoond.
Daarna naar de lokale Aldi voor boodschappen en flesjes water voor Ina.
Bij terugkomst ben ik even naar de lokale supermarkt gereden om te kijken of zoe mijn merk blikbier hadden, zowaar dus gelijk weer 4 sixpaks gekocht.
S ’middags  zijn we lopend Aarle-Rixtel in gegaan en hebben we een hapje gegeten, lekker patatje stoofvlees.
Voor de rest van de dag geluierd.
zondag 19-07-20 nadat we lekker hadden uitgeslapen en uitgebreid ontbijt zijn we in de middag een stukje gaan fietsen, moe maar voldaan kwamen we weer aan boord met ruim 30 Km op de teller.
Aarle Rixtel
Gemeente Laarbeek
maandag 20 juli 2020 Vandaag willen we een beetje op tijd vertrekken want we hebben wel een stukje te gaan, we willen naar de bunkerboot achter sluis 15 bij Weert, een tocht met 6 sluizen.
Gelukkig hebben we alles mee zodat wij met onze vrienden als konvooi zonder enig oponthoud de sluizen passeren.
Nadat eerst onze vrienden hadden getankt waren wij aan de beurt, 150 Liter Diesel in de tank en €168,00 armer gingen we weer richting sluis 15, ik riep de sluis op 2 pleziervaart in de afvaart met het verzoek om een schutting, dit werd gelijk bevestigd en daarna ging alles fout sluis vol water daarna sluis weer leeg eerst tegenvaart en als klap op de vuurpijl een beroepsvaart.
Na wat overleg met de sluismeester mochten we met de schutting mee, vaar ik de sluis in heeft het binnenschip zijn kopschroef aan staan hetgeen het afmeren zeer lastig maakte.
Ik op kanaal 10 de schipper opgeroepen of de kopschroef uit kon, antwoord dan drijf ik jou kant op waarop ik vraag heb je geen voortros dan, bleek de schipper alleen te varen, maar hij zette toch de schroef uit.
Bij het uitvaren gaf hij even extra veel gas om te pesten maar daar heb ik maling aan.
Na het schutten zijn direct na de sluis afgemeerd voor de overnachting, mag eigenlijk niet maar met toestemming van de sluismeester.

Afgelegde afstand vandaag 33,68 Km
Weert
Dinsdag 21 juli 2020 even voor 10.00 verlaten wij onze ligplaats bij de sluis, op weg sluis Panheel een stukje van een kilometer of 16.
Na een rustig tochtje arriveerden we rond het middaguur bij sluis Panheel daar hoefden we niet al te lang te wachten voor we met een groep jachten naar beneden konden schutten.
Als snel bleek dat Ina geen overpak bolders had voor de voortros, die stond dus stijl omhoog aangezien ik een stuk groter ben zijn we van positie gewisseld totdat ook ik de voortros niet kon handhaven dus terug halen maar.
Toen de tros uiteindelijk naar beneden viel, nam deze gelijk mijn geslepen zonnebril mee die ik in de diepte van de sluis zag verdwijnen, vaarwel rayban.
Na het schutten werd koers gezet naar een grindgat het slag, de zeer nauwe en ondiepe ingang moest precies in het midden worden genomen om vastlopen te voorkomen.
Na passage van de opening op zoek naar een plekje voor 2 jachten, met medewerking van een reeds afgemeerd schip die bereid was een beetje naar voren op te schuiven konden we afmeren.
De rest van de middag heb ik benut om de koelkast even te ontdooien en de motorruimte even lekker schoon en droog te maken.
Afgelegde afstand vandaag 18,15 Km
Woensdag 22 juli 2020 vanmorgen lekker uitgeslapen, we gaan niet varen vandaag (dachten we) in de loop van de morgen vertrokken onze vrienden omdat zij familie aan boord krijgen.
Na hun vertrek kwam er al vrij snel een ander schip op die plaats te liggen, met een stuk of 7 Oost Europeanen aan boord met minstens zoveel kinderen, dus weg met de rust.
Na de lunch zijn wij gaan fietsen en op de terugweg hebben we inkopen gedaan in Heel.
Bij terugkomst aan boord was de rust nog veel verder te zoeken, onze buren werden met het uur luidruchtiger, en de flessen leger.
Na het avond eten kregen we voor ons nog 4 boten die naast elkaar afmeerden bleek een kookclubje die een feestje hadden.
Inmiddels had ik aan de achter buren gevraagd of de muziek iets zachter mocht wat zij ook netjes deden, waarop de kookclub dacht dan kunnen wij wel wat lawaai maken.
Als klap op de vuurpijl begonnen de achter buren vlak achter onze boot een kampvuur te ontsteken en toen ik daar wat van zij werd de sfeer ineens beetje grimmig.
Daarop heb ik besloten direct te vertrekken zodat we om 22.00 gingen verkassen.
Dus motor gestart en in het schemer donker een andere ligplaats gezocht waar ik me veiliger voelde.
Donderdag 23-07-2020 Nadat we dus gisteren avond laat nog verhuisd waren naar een andere ligplaats, hebben we een heerlijke rustige nacht gehad.
Tegen negenen opgestaan kon toen pas goed zien waar we lagen, het blijkt een steiger te zijn waar we niet af kunnen.
Wat te doen? Na het ontbijt besluiten we richting Roermond te gaan en kijken of er een plekje voor ons is in de Zuidplas (plas Hatenboer).
Wij onderweg zien we nog net die Oost Europeanen voor ons uit richting Maasbracht varen, wij gaan BB uit richting sluis Limmen, bij aankomst staat de sluis al open en konden we direct naar binnen.
We waren nog niet eens goed afgemeerd toen de deuren al dicht gingen en het water zakte, 10 minuten later voeren we de sluis uit richting de Zuidplas (plas Hatenboer).
Ons oog viel op een vrij plekje en daar de koers op gezet, komen we daar aan blijken onze vrienden er ook te liggen.
In de middag zijn we even naar de jachthaven gewandeld en hebben op het terras een hapje en een drankje genuttigd.
De rest van de dag zijn we bij / op de boot gebleven.
S ‘avonds werden we verrast door een aantal paarden dat kwam buurten, wij zagen het vanaf het achterdek gebeuren maar de buren voor ons zaten met een boek op de wal en schrokken zich rot.

Afgelegde afstand vandaag 9,22 Km
Vrijdag 24 juli 2020 er schijnt geen zon vanochtend, maar het is gek genoeg al 20 graden.
Na het ontbijt en de koffie gaan de fietsen op de wal, we gaan naar de vrijbuiter mega store en de decatlon.
Na het shoppen fietsen we naar het centrum van Roermond en gaan op de markt lunchen, daarna nog even door de stad gelopen en toen weer terug naar de boot.
We waren net aan boord en de fietsen op dek en ingepakt toen er een buitje viel.

Zaterdag 25-07-20 we raken langzaam door onze voorraden, dus we besluiten naar Roermond te varen en in jachthaven Nautilus te gaan liggen, eerst maar even gebeld met de havenmeester bleek dat de haven helemaal vol lag, hij adviseerde ons om na 12.00 even terug te bellen.
Direct om 12.00 weer gebeld, er was één plaatsje voor ons beschikbaar dus koers gezet naar Roermond waar we een halfuurtje later afmeerden.
Om 14.30 melden we ons bij de havenmeester, ook maar gelijk was muntje gekocht en een wasje gedraaid.
Intussen even de stad ingegaan om de nodige inkopen te doen, terug op de haven was de was al uitgedraaid en kon het overgrote deel in de droger.
Aan boord werden de boodschappen opgeborgen.
Ook de watertank weer helemaal opgetopt evenals al onze elektrische apparaten.

Afgelegde afstand vandaag 3,75 Km
Roermond
Zondag 26 juli 2020 vanochtend even langs gegaan bij onze vrienden die ook in de haven lagen, na een kort overleg hebben we besloten dat we vanaf nu weer ieder onze eigen koers zouden gaan varen.
Nadat we afscheid hadden genomen gingen wij weer terug naar Zuidplas (Plas Hatenboer) terwijl zij hun reis vervolgden richting Belfeld.
In de middag hebben we de fietsen maar weer op de wal gezet en een tochtje van 25 Km gefietst.

Afgelegde afstand vandaag 3,65 Km
Maandag 27-07-2020 10.00 we vertrekken van de Zuidplas, sluis roermond stond al open en het schutten verliep snel.
Het plan is om in Hansum te gaan liggen als er een plekje vrij is aan de graskant, helaas vol dus we besluiten door te varen naar Venlo waar we uiteindelijk om 15.00 afmeren in de stadshaven.
Het is leuk liggen met terrasjes en de binnenstad vlakbij, behalve stroom zijn er geen voorzieningen wat wel jammer is en het is er een beetje woelig als er een binnenschip passeert.
Later in de middag even wat rond gelopen en een terrasje gepikt, na het bestuderen van de menukaart gelijk maar besloten dat we morgen op de wal gaan eten.

Afgelegde afstand vandaag 30,56 Km
Dinsdag 28 juli 2020 in Venlo liggen is erg onrustig, de vele passerende binnenschepen veroorzaken zoveel zuiging dat water er woelig is in de haven.
In de middag hebben we de fietsen weer op de wal gezet en hebben een tochtje van 22 Km gemaakt naar Belfeld.
Toen we s ’avonds bij het terras kwamen waren tot onze grote verbazing alle tafels gereserveerd, terwijl ik de dag er voor nog gevraagd had nee reserveren kon niet.
Dan niet, wij naar een andere gelegenheid en daar lekker gegeten.
De KIM in sluis Panheel
Venlo
Het kunstwerk bij de haven van Venlo
Stuw bij Belfeld
Uitkijkpunt langs de Maas bij veerhuis
De skyline van Roermond
Invaart Roermond
Woensdag 29-07-2020 om 10.00 vertrokken we uit Venlo reisdoel Het leukermeer waar we na 3 uur en 6 minuten arriveerden en op zoek gingen naar een plaatsje.
Het vrije liggen is er niet meer bij er zijn op diverse plaatsen nu steigers gemaakt en een overnachting kost €15,00 daarop hebben we besloten naar de jachthaven te gaan waar ik voor €2,50 meer alle faciliteiten had.
In de middag even naar de spar geweest voor bier, maar mijn merk hadden ze niet, likkend aan een ijsje weer terug naar de boot waar we de rest van de dag bleven hangen veel te warm om wat te doen.

Afgelegde afstand vandaag 29,1 Km
Well
Gemeente Bergen
Donderdag 30-07-2020 ook vandaag blijven we nog op het leuken, s ‘morgens naar Nieuw Bergen op de fiets en voor een paar dagen ingekocht, daarna weer snel terug naar boord en verkoeling zoeken.
s ‘middags ff een terrasje gepikt en een heerlijke ijscoupe genuttigd.
Volgens de weerberichten wordt het morgen 35 graden Celsius dus we gaan zeker varen morgen.
S ‘avonds nog water geladen en alles in gereedheid gebracht voor morgen, nog even lekker een douche en we zijn er weer gereed voor.
Vrijdag 31-07-2020 we zijn op tijd gereed en om 09.30 varen we bij het leuke weg, het is inmiddels al lekker warm maar gelukkig waait er op het water een verkoelend briesje.
Met 1800 toeren op de Peugeot gaan we richting sluis Sambeek waar we met een aantal andere jachten direct geschut werden.
Zonder verder enig oponthoud gaan we richting de Kraaijenbergse Plassen dit is onze bestemming voor vandaag.
Het is voor ons nieuw dus we weten niet wat we moeten verwachten maar in de jachthaven worden we uiterst hartelijk ontvangen en kregen we een mooi plaatsje toegewezen.

Afgelegde afstand vandaag 33,37 Km
Katwijk
Gemeente Cuijck
De grote kerk van Cuijck
Zaterdag 1 augustus 2020 WSV de Kraaijenbergse plassen is mooie goed geoutilleerde haven met hele vriendelijke mensen en een prachtig sanitair complex.
We blijven hier tot maandag, vanmiddag de fietsen van boord af en een tochtje om de plassen gemaakt, goed voor zo’n 20 kilometer, op de terugweg een hapje gegeten en daarna terug naar boord.

Zondag 02-08-2020 de laatste dag bij WSV Kraaienbergse Plassen vandaag stond in het teken van schoonschip zowel van binnen en buiten hebben we de boot onder handen genomen.
Na de middag gaan we nog een keer op de fiets weg ondanks de harde wind, langs de Maas richting Cuijk en langs de plassen weer terug.
Bij terugkomst formule1 gekeken en zo was deze dag ook weer om, morgen gaan we weer een stukje verder richting?
Maandag 03-08-2020 na een heerlijk weekend bij WSV de Kraaienbergse Plassen zijn we vandaag toch weer op we gegaan, om 09.30 gingen de trossen los en richting de Gouden Ham.
Het was nog een beetje fris maar de volhouder blijft gewoon buiten sturen.
Bij sluis grave hadden we een half uurtje oponthoud maar na de wachttijd gingen de jachten (netjes ???) na elkaar de sluis in waar we na het schutten onze weg vervolgden richting Gouden Ham, waar we eerst een rondje hebben gevaren om daarna af te meren bij WV de Gouden Ham.

Afgelegde afstand vandaag 31,21 Km
Maasbommel
Gemeente West Maas en Waal
Zonsondergang boven de Gouden Ham klik voor vergroting
Ooievaarsnest in Meegen
Dinsdag 04-08-2020 vandaag zijn we in de Gouden Ham gebleven, eerst een paar boodschappen gedaan in de lokale buurtsuper, nou dat is helemaal niets.
Dus dan maar met het pontje over en naar de Aldi in Haren, maar niet voordat we een fietstochtje hebben gemaakt.
Op de fiets naar Ravenstein daar hebben we een patatje gegeten en toen door naar Haren.
Bij de Aldi even onze flesjes drinkwater aangevuld want er is warmte op komst, daarna met het pontje weer terug en met 43 kilometer in de kuiten kwamen we weer terug bij de boot.
Voor de avond maaltijd hadden we vlees mee gebracht voor de Cobb BBQ en zo was er weer een dag om.

Woensdag 05-08-2020 ook vandaag zijn we in de Gouden Ham gebleven, maar dat kwam omdat Ina in het weekend en haar arm was gestoken en dat nam dusdanige vormen aan dat we het niet vertrouwden.
S’morgens gelijk een dokter gebeld om e.e.a. te laten bekijken, ze is door een daas gestoken en heeft een allergische reactie.
Terug aan boord vonden we het te laat om nog naar Heusden te varen, we hebben tijd genoeg.


Donderdag 06-08-2020 vandaag zijn we uit de Gouden Ham vertrokken, het doel is Heusden, tot aan de prinses Maxima sluizen ging het goed, daar liepen we een half uur vertraging op.
Na het schutten was het bal we werden horend dol van de waterscooters en de speedboten, het was duidelijk het was heet en vakantie.
Eindelijk na uren herrie en golven arriveerden we Heusen waar we afmeerden aan steiger 8 met uitzicht op de historische binnenhaven.
In de namiddag ben ik nog even de wal op gelopen om bij de lokale bakker een brood te kopen.

Afgelegde afstand vandaag 40,02 Km
Heusden
Vrijdag 07-08-2020 we laten Heusden achter ons en beginnen zo’n beetje aan de terugweg we gaan naar Arkel, een rustig tochtje over de Andelse Maas en de Waal / Merwede om via Gorinchem naar Arkel te varen.
Onderweg had ik de havenmeester al gebeld om een plaats reserveren, en dat was maar goed ook want alles was vol.
We kregen een plaats aangewezen aan de buitenzijde van de haven op de Linge, vlak naast de trailer helling, de hele dag wat te beleven en een leuk uitzicht.
In middels is de hittegolf een feit het is continu 30+ en te warm om ook maar iets te doen.

Afgelegde afstand vandaag 25,49 Km
Arkel
Gemeente Giesenlanden
Zaterdag en Zondag zijn we in Arkel gebleven en zo min mogelijk bewegen het is zo warm dat het niet leuk meer is.
Zaterdag nog wel en paar boodschappen gedaan en Zondag middag formule 1 gekeken in de kantine voor het avondeten heb ik maar chinees gehaald en dat was al altijd weer perfect bij de chinees in Arkel.
Maandag 10-08-2020 Door de hitte was ik al weer vroeg wakker we gaan vandaag naar Vianen, we hebben gisteren besloten dat we nog een uitstapje maken naar Culemborg, dus hier overnachten en morgen verder.
De hittegolf houd onverminderd aan maar gelukkig vangen we hier nog een beetje wind.

Afgelegde afstand vandaag 18,16 Km
Vianen
Gemeente Vijf Herenlanden
Dinsdag 11-08-2020 vandaag laten we Vianen achter ons en gaan onderweg naar Culemborg, om 10.00 gingen we door de grote sluis en draaien daarna SB uit de Lek op om na ongeveer een half uurtje af te meren voor sluis Hagestein daar moeten we en half uurtje wachten.
Na het schutten gaan we met een rustig gangetje richting Culemborg we rond 13.00 afmeerden in de ons toegewezen box, daarna heb ik direct de havenmeester gebeld dat ik niet happy was met de ligplaats en dat ik ging verkassen naar de passanten kade, dit werd zonder problemen geaccepteerd.
Tegen de avond trokken donkere wolken zich samen maar meer als een paar spetters vielen er niet.
Net voordat we naar bed gingen barste het onweer los waardoor gelijk alles dicht moest om het binnen droog te houden.

Afgelegde afstand vandaag 13,42 Km
Culemborg
Woensdag 12-08-2020 gisteren hadden we besloten om nog door te varen naar Wijk bij Duurstede, vandaag zijn we maar op de fiets gegaan en zijn we blijven liggen in Culemborg.
Donderdag 13-08-2020 gisteren de hele dag geen havenmeester gezien zodat we ons liggeld niet konden voldoen pech, weer een gratis overnachting.
Op tijd vertrokken we uit Culemborg om richting Nieuwegein te gaan, aangekomen bij sluis Hagestein hadden we pech net de schutting gemist maar met een halfuurtje vertraging konden we onze reis weer hervatten.
Op naar de Koninginnesluis waar al een aantal schepen lagen te wachten, ik wilde net gaan afmeren toen ik zag dat de deuren open gingen en er en armada van jachten naar buiten kwam.
Nadat de sluis leeg was konden wij schutten, dit moest in 2 stappen i.v.m. de lage waterstand.
Daarna ging het in een rustig gangetje naar Nieuwegein, waar we omstreeks13.00 afmeerden.

Afgelegde afstand vandaag16,24 Km
Nieuwegein
Vrijdag 14-08-2020 Op onze gebruikelijke tijd vertrokken we richting Montfoort, aangekomen bij de Oranje brug in IJsselstein dreigde het fout te gaan, de brugwachter gaf ons groen licht en daar kwam ik bijna in aanvaring met een tegenligger.
Het glas van het rode licht was kapot dus hij dat dat witte licht voor hem was om door te varen, nadat zowel ikzelf als de brugwachter de man VRIENDELIJK hadden gesommeerd om terug te gaan konden we onze weg vervolgen.
Met een rustig gangetje ging het oer de gekanaliseerde Hollandse IJssel, aangekomen in Montfoort bleek het ondanks de vakantie tijd bijzonder rustig te zijn zodat we de ligplaats voor het kiezen hadden.

Afgelegde afstand vandaag 14,23 Km
Montfoort
Zaterdag en Zondag zijn we in Montfoort blijven liggen, op zaterdag ondanks de warmte toch weer 35 Km gefietst.
Op zondag hebben we helemaal niets gedaan, wel ben ik een tijdje met de zonnepanelen aan het klooien geweest om de maximale opbrengst te hebben, we hebben de laatste dagen een beetje ingeteerd op onze energie hoeveelheid.
Maar morgen ook weer een stukje varen dus we houden het wel vol.
Maandag 17-08-20 Alles op het gemakje dus pas om 10.30 zetten we koers naar Oudewater, echter onderweg besluiten we door te gaan naar Haastrecht.
Met een gangetje van 7 Km zakten we de gekanaliseerde Hollandse IJsel af waar we rond 13.30 afmeren achter de Kim van onze vrienden.
In de middag even de wal op voor boodschappen en voor de rest aan boord gebleven en af en toe schuilen voor een onweersbui.

Afgelegde afstand vandaag 15,27 Km
Haastrecht
Gemeente Krimpenerwaard
Dinsdag 18-08-2020 Na het ontbijt eerst even naar de kim om onze vriend te feliciteren met zijn verjaardag, daarna nog even koffie met gebak en toen op weg naar onze eind bestemming de waaier sluis nabij Gouda.
We komen droog op onze bestemming maar niet veel later regent het, tussen de buien door gaan we inkopen doen voor de komende dagen, morgen een dagje Gouda en dan weer door.
Afgelegde afstand vandaag 2,88 Km
Woensdag 19-08-2020 vandaag gaan we naar Gouda een stukje van niets maar wel met verassingen.
Om 10.00 ging het richting de Waaiersluis, het was de hele ochtend al druk met schutten dus toen het even rustig grepen we onze kans, door een foutje van mij kwam ik erg slecht op het remmingwerk af wat mij wat boze woorden van mijn echtgenote opleverde.
Na het schutten gingen we op weg naar de Mallegatsluis na enig wachten konden we naar binnen varen, achter ons kwam nog een schip, dat was echter niet gezien door de sluismeester wat een hoop gegil en getoeter opleverde want het zat reeds onder de dalende deur.
Tot overmaat van ramp wilde even later de deur niet sluiten omdat deze scheef was gezakt, maar uiteindelijk kwam het goed.
De bediening van de twee bruggen liet ook weer op zich wachten zodat het al met al een behoorlijk tijdje duurde voor we afmeerden in de passantenhaven Gouda.

Afgelegde afstand vandaag 3,31 Km
Gouda
Ruimte genoeg in de waaiersluis? gewoon passeren met gelijk water
Donderdag 20-08-2020 om 08.00 was ik al wakker van de brommertjes die langs reden, uiteindelijk ben ik om 08.15 opgestaan.
Na het wassen en aankleden nog even naar de coöp. geweest voor wat six paks en brood, snel terug en ontbijten.
Na een bakkie koffie gingen we om 09.40 onderweg, voor dat we Gouda achter ons lieten moesten we 3 bruggetjes en 1 sluisje door.
Om dit te laten verlopen hadden de Goudse brugbedienaars ruim en uur nodig, bij iedere brug lagen we minstens 15 minuten stil, waarom ? het enige wat vlot ging was de sluis, daar waren we met vijf minuten door.
10.45 draaien we de Gouwe op om zonder enig oponthoud tot de Alphensebrug te komen daar hadden we weer een paar minuten oponthoud.
Op naar Leiderdorp na nog een laatste delay bij Hazerswoude meerden we uiteindelijk om 14.30 af aan de Oude Rijn op een 3 x 24 uur ligplaats.

Afgelegde afstand vandaag 30,03 Km
Leiderdorp
Vrijdag 21-08-2020 deze morgen doen we het heel rustig aan ons reisdoel voor vandaag is wederom de Koppoel waar we het weekend zullen blijven ik wordt volgende week 65 en we hebben onze vrienden uitgenodigd voor een etentje.
Pas om 13.15 vertrekken we, er staat een stevige zuidwesten wind en dat zorgt ervoor dat er op de Kagerplas veel zeilers zijn die niets aantrekken van aan strak SB wal varende motorboten wat dus voor wat stress zorgde en een paar welgemeende knopen toen ik geen kant meer op kon.
Eindelijk aangekomen bij de ingang richting de Koppoel spotte is een sloepje met problemen waardoor het op lagerwal tegen de keien kwam te liggen, snel te hulp geschoten en sloepje op sleeptouw genomen naar jachthaven de Koppoel.
Om 14.30 meerden we af bij onze vrienden.

Afgelegde afstand vandaag 9,99 Km
Rijpwetering
Gemeente Kaag en Brasem
Maandag 24-08-2020 vandaag zijn we weer vertrokken uit de Koppoel waar we het hele weekend te gast zijn geweest.
Zaterdag avond zijn we gezellig met zijn vieren uit eten geweest ter gelegenheid van mijn 65e verjaardag en zondag hebben we benut om bij mijn vriend zijn hele systeem over te zetten naar een nieuwe provider.
11.00 gingen we onderweg naar Leiden waar we willen blijven tot donderdag omdat er voor woensdag slecht weer wordt voorspeld.

Afgelegde afstand vandaag 9,85 Km
Leiden
Donderdag 27-08-2020 vandaag gaan we weer op pad, naar Leidschendam we hebben de storm van afgelopen dagen goed overleefd.
De avond ervoor hadden we al water geladen en de sleutel van het sanitair ingeleverd en dat was maar goed ook want s ’morgens was de havenmeester nergens te bekennen, tot grote ergernis van de mensen die weg wilde.
Het was een kort tripje met een droef einde, na te zijn afgemeerd maakte Ina mij attent dat de motor anders klonk.
Ook ik hoorde een ander geluid en ging direct na afmeren op onderzoek uit, het klonk als en cilinder die terug sloeg in de luchtinlaat.
Direct de luchtfilters verwijderd en de klepdeksels, grote schrik cilinder 4 t/m 6 kregen geen olie op de tuimelaar as alles gort droog.
Oorzaak was mijn eigen schuld nadat ik afgelopen winter de kopbouten had na getrokken had ik de tuimelaar as niet goed gemonteerd.
Na het afkoelen van de motor direct de tuimelaar as weer goed gemonteerd en de kleppen gesteld, na een herstart loopt de motor weer goed.

Afgelegde afstand vandaag 13,39 Km
Leidschendam
Zaterdag 29-08-20 zouden we vandaag naar Delft gaan, maar ineens had Ina zoiets het lang genoeg geweest ik wil naar huis, dus wijziging vaarplan en hop naar het noorden.
1600 toeren op de Peugeot en terug richting Leiden, onderweg besluiten we er en lange dag van te maken qua vaaruren, in Rijsenhout stoppen we even om bij Eveleens een paar broodjes paling te halen en gaan daarna weer verder.
Uiteindelijk stoppen we bij de laatste vrije ligplaats op de ringvaart net voor de bosrandbrug.

Afgelegde afstand vandaag 39,78 Km
Zondag 30-08-2020 na lekker uitgeslapen te hebben gaan om 10.15 weer op weg, de bosrandbrug ging net open en ook bij de nieuwemeersluis hadden we geen oponthoud, dus met een rustig gangetje de Kostverloren vaart op richting het EI.
Ik heb iets met Amsterdam, op de heen weg was ik al zeiknat geregend en jawel hoor net voor de eerste brug begon het weer te regenen.
Eenmaal op het EI ben ik weer binnen gaan sturen en tegen de tijd dat we in Zaandam waren was het droog, wel was het inmiddels behoorlijk hard gaan waaien.
Door de kleine sluis en afgemeerd achter de sluis bij het snookercentrum.

Afgelegde afstand vandaag 21,45 Km
Zaandam
Maandag 31-08-2020 Ina is jarig vandaag, eerst uitgebreid ontbijten met en gekookt eitje, daarna even de wal op naar de Multi vlaai voor gebak bij de koffie vanmiddag.
Na alles gereed gemaakt te hebben gaan we onderweg naar Alkmaar, de harde wind van gisteren is gaan liggen en het is droog maar wel fris, we blijven lekker binnen sturen.
Er is dit keer niets wat ons ook maar even oponthoud bezorgt dus gaat het met een lekker gangetje voort.
Aangekomen bij de woudhaven dacht de schipper van het pontje die pleziervaart wacht maar, ik NEEM voorrang en 20 meter voor de boeg stak hij over.
Nadat ik hem gepasseerd was hem ik hem even in goed Nederlands over de marifoon verteld wat ik van deze actie vond.
Enige kilometers verder deed zijn vrouwelijke collega bij het pontje van Akersloot het zelfde Grrr.
Aangekomen in Alkmaar bleken onze vrienden daar ook te liggen, probleem we hadden maar gebak voor twee dus snel de wal op om wat bij te kopen.
Op de terugweg viel ons oog op het menu van Bregje en na een snelle blik heb ik maar een tafel voor 2 gereserveerd, later op de avond hebben we er een prima 3 gangen maaltijd genuttigd voor €14,50 pp ex drankje.

Afgelegde afstand vandaag 26,24 Km
Alkmaar
Dinsdag 01-09-2020 geen haast we zijn er bijna, om 10.30 gaan we los en via de Hoornse vaart komen we op de Omval heerlijk zonnetje dus met koffie op dek.
Dat duurde niet lang toen verdween het zonnetje maar we konden buiten blijven.
Aangekomen bij de spoorbrug nabij Sint Pancras moesten we een paar minuten wachten en daar na door naar de Roskamsluis, die al op rood/groen stond toen we aankwamen.
Daar moesten we even wachten op 2 schepen die achter ons zaten, na het schutten ging Ina binnen zitten, en gingen we door naar de Braaksluis.
Aangekomen bij de sluis zag ik nog net de sluismeester weg rijden zodat we moesten wachten, na een kwartietje was hij weer terug en konden we schutten en op weg naar Kolhorn.
Net voordat we gingen afmeren begon het te regenen.

Afgelegde afstand vandaag 25,71 Km
Woensdag 02-09-2020 de laatste dag is aangebroken, het zonnetje schijnt er is een strak blauwe lucht en er staat geen zuchtje wind.
Nadat we op ons dooie gemakje hebben ontbeten en alles vaar gereed hebben gemaakt gaan voor de laatste keer deze vakantie de trossen los.
Het gaat richting Molenkolksluis die net heeft gedraaid maar voor ons gelijk weer wordt bediend, daarna met een rustig gangetje richting Schagen en zo door richting Den Helder.
Tegen de tijd dat we de vlotbrug in T’ zand zijn gepasseerd komt er een beetje sluier bewolking en het koelt af.
Uiteindelijk meren we om 14.00 af op onze vaste ligplaats, direct de vouwfiets op de wal en op naar Julianadorp om de auto op te halen, intussen pakt Ina de spullen in die direct mee naar huis moeten.
Tegen 16.00 arriveren we thuis.

Afgelegde afstand vandaag 28,46 Km
Den Helder
Nog enige statistieken:
•totale afgelegde afstand 1008,9 Km;
•gefietst 647 Km;
•aantal dagen van huis 86;
•aantal dagen walstroom 39;
•totaal betaald liggeld €482,90;
•geladen hoeveelheid water 1600 Ltr.
Bekijk mijn stats